Capakov HZJZ objasnio zašto je htio igle i šprice od tvrtke Andrije Hebranga: “Natječaj smo poništili, sada tražimo naplatu jamstva”

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
SPORNA NABAVA
Autor: 
HZJZ tvrdi da je unaprijed nabavio precizne igle i šprice kako bi se iz bočice cjepiva za covid-19 moglo izvući šest ili sedam doza cjepiva, dok mnoge druge zemlje nisu u tome uspjele i izvlače maksimalno pet doza
REUTERS
Ilustracija

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) ustvrdio je u četvrtak, u povodu napisa o dodjeli poslova tvrtkama HDZ-ovih Andrije Hebranga i Biance Matković, da su natječaji za nabavu igli i šprica te za kampanju promocije cijepljenja na društvenim mrežama bili transparentni.

Portal Telegram je objavio da HZJZ nabavlja gotovo devet milijuna igala i šprica za cijepljenje protiv covida-19 od tvrtke Kormedix d.o.o. u suvlasništvu Andrije Hebranga, dok je net.hr izvijestio da je tvrtka Media front Biance Matković dobila 188.000 kuna za projekt promocije cijepljenja “Misli na druge, cijepi se” na društvenim mrežama HZJZ-a.

“Napominjemo kako su oba natječaja bila transparentna, a pozivi na te natječaje bili su pravovremeno objavljeni na mrežnim stranicama HZJZ-a te su kasnije, odmah nakon odabira tvrtki Kormedix d.o.o. (nabava igli i šprica) i Media front d.o.o. (kampanja na društvenim mrežama), zapisnici i odluke o odabiru sa svim obrazloženjima objavljeni na našim mrežnim stranicama”, navodi u priopćenju HZJZ.

HZJZ tvrdi da je unaprijed nabavio precizne igle i šprice kako bi se iz bočice cjepiva za covid-19 moglo izvući šest ili sedam doza cjepiva, dok mnoge druge zemlje nisu u tome uspjele i izvlače maksimalno pet doza. Kriterij za dodjelu bodova na natječaju bio je rok isporuke najkasnije do 15. veljače, a zaprimljena je samo jedna ponuda koja je zadovoljila sve uvjete.

Međutim, 4. veljače odabrani ponuditelj tvrtka Kormedix izvijestio je kako ne može ispoštivati obvezu isporuke do 15. veljače pa ugovor nije potpisan, a HZJZ ga je obavijestio da će se provesti naplata jamstva za ozbiljnost ponude.

Kad je riječ o natječaju za vođenje kampanje za promociju cijepljenja, natječaj je raspisan 2. veljače, javila su se četiri ponuditelja, a dvije tvrtke, Media front i Paradigma Integrirane komunikacije, zadovoljile su formalne uvjete.

“Bez obzira što ponuditelj Paradigma Integrirane komunikacije d.o.o. u svojoj ponudi nije dostavio životopis stručnjaka (voditelja kampanje), njegova ponuda uzeta je u obzir pri ocjenjivanju, ali ostvario je manji broj bodova za kreativni koncept jer je u svom prijedlogu koristio do sad već viđene poruke”, kažu u HZJZ-u.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (1 glasova)