Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Tornado: Ode li klub u stečaj javno ćemo vratiti ključeve gradskom poglavarstvu

Autor: Z L

17.03.2010. 23:00
Tornado: Ode li klub u stečaj javno ćemo vratiti ključeve gradskom poglavarstvu

Foto: Zvonko KUCELIN



Udruga navijača Tornado Zadar zgrožena je činjenicom da KK Zadar prijeti gašenje. KK Zadar je institucija ovoga grada i mi navijači nećemo sjediti skrštenih ruku. Javno tražimo da se istraži kako je došlo do ovakve situacije i da se pronađu, imenuju i kazne odgovorni ljudi koji su doveli klub u trenutno stanje. Napominjemo da klub nije ničije privatno vlasništvo, da je određenim ljudima dano povjerenje da ga vode i da nikad u 80-godišnjoj povijesti klub nije bio u težoj situaciji i na nižim granama. Za takvo stanje netko mora odgovarati onima koji ovaj klub vole, prate i onima koji ga financiraju kroz gradski proračun.
Mi smo već prošle sezone upozoravali na ove probleme, radili smo prosvijede, napuštali utakmice i s time smo pokušali svima dati do znanja da je klub pred kolapsom. Međutim, umjesto podrške bili smo izvrgnuti napadima od svih subjekata koji imaju veze s klubom. Mediji i političari su nas tad proglasili izdajicama kluba, huliganima, te smo etiketirani kao oni koji rade kontra kluba. Sada ti isti političari izlaze u javnost s izjavama da je klub pred gašenjem, a mi im poručujemo da su ga oni doveli u ovakvo stanje pa je na njima da ga i izvade.
Nakon svega, svi sad očekuju od Udruge navijača Tornado Zadar reakciju, te da se poduzmu određeni koraci, ali nakon ovog priopćenja mi ćemo i dalje šutiti i nećemo poduzimati ništa, nit ćemo dalje izlazit u javnost. Ukoliko se dogodi najgori scenarij, te klub ode u stečaj, UN Tornado Zadar će također proglasiti “stečaj”, što u prijevodu, gospodo, znači da nitko od članova udruge neće odgovarati ni za što, da će se raspustiti vodstvo udruge, ključevi od naših prostora će biti javno vraćeni gradskom poglavarstvu na trgu, te će zavladati opća anarhija. Nadamo se da ne trebamo opisivati cijeli scenarij koji bi mogao uslijediti nakon ovoga.