Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Već sad znaju da će biti policajci

Autor: Dragana Glavočić

17.03.2010. 23:00
Već sad znaju da će biti policajci

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Djeca dječjeg vrtića Ciciban jučer su posjetila prostorije PU Zadarske. Kontakt policajci darovali su im bilježnice i florescentne naramenice koje djeci omogućava laše kretanje u prometu te su vozačima uočljivija na prometnicama. Policajci su dopratili djecu od vrtića do PU Zadarske, što je, kako su primjetile odgojiteljice u vrtiću, djeci bilo osobito zanimljivo i uzbudljivo. Također, djeca nisu osjećala strah od policajaca, što je ujedno i cilj ovakvih akcija da djeca policajce dožive kao svoje prijatelje koji im pružaju sigurnost.
Djeca su posjetila prostore prometne i interventne policije, teretanu gdje vježbaju interventni policajci. Posebno su djeci bili zanimljivi policijski motori na koje su mogli i sjesti te bar na trenutak zamisliti se u jurnjavi po zadarskim prometnicama.
Sudeći prema oduševljenju koje je sjajilo s dječjih lica, mnogi mališani, kako dečki tako i djevojčice, poželjeli su postati policajci.
Inače, ovaj je posjet djece PU Zadarskoj organiziran u sklopu projekta Policija u zajednici.
Prema riječima Marija Brzoje, policijskog službenika za prevenciju iz 1. Policijske postaje svaki kontakt policajac u svom kontak-rajonu ima obvezu organizirati dolazak djece iz dječjeg vrtića sa scog rajona. Također, ima obvezu posjetiti vrtić i govoriti djeci da ne smiju razgovoriti s nepoznatim ljudima ili,pak, uzimati od njih različite predmete.