Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Moramo dokazati da smo bolji nego što izgleda

17.03.2011. 23:00
Moramo dokazati da smo bolji nego što izgleda


Možemo svakoga dobiti, ali isto tako dokazali smo da možemo od svakoga izgubiti. Jednostavno, morat ćemo odigrati mnogo bolje nego što smo igrali u posljednje vrijeme – kaže Olivari


Čak smo se jedan dio utakmice i dobro držali, imali priključak, ali onda kao da je odjednom nestalo koncentracije – ukratko je remizirao Zadranin Šime Olivari dvoboj posljednjeg kola NLB lige u kojemu je Zadar očekivano izgubio dvoboj u gostima kod Širokog. Baš taj dvoboj bit će posljednji Zadrov dvoboj u NLB u prilično dugom razdoblju. Šteta što je taj posljednji ipak bio – poraz.
– Kako je otišao Downey, a Jakov Vladović je bio pod temperaturom i nije niti putovao na dvoboj, igrali smo bez pravog organizatora igre. Marko Car je odigrao 40 minuta po toj poziciji. Nije tada lako igrati.
Priča, i to prilično tužna, zvana NLB liga je gotova. Sada slijedi domaće prvenstvo. Zadarski su se navijači nadali do posljednjeg trenutka da će se početak Lige za prvaka ipak dočekati u boljem raspoloženju. No, Zadrani u ovosezonsku Ligu za prvaka ne ulaze kao favoriti, a vjerojatno će i teško naći poseban motiv, jer rezultatskog imperativa baš i nema.
– Mi motiva imamo. Prije svega želimo dokazati da smo bolji nego se čini. Da smo bolji od posljednjeg mjesta u NLB ligi. Uvjeren sam da vrijedimo više i želimo kroz domaće prvenstvo to i dokazati. Neke stvari u našoj igri moramo popraviti. Uvijek se moramo držati onoga što se dogovorimo u svlačionici i greške smanjiti na minimum. Želimo igrati i pobjeđivati.
No, prva prepreka bit će itekako zahtjevana. U prvom kolu Lige za prvaka Zadrani putuju u goste Zagrebu, trenutačno najboljoj hrvatskoj momčadi.
– Zagreb ima odličnu momčad ove sezone. Nije tajna da žele Euroligu, a u posljednjim kolima propustili su priliku za Final four NLB lige, tako da će sve svoje snage preusmjeriti na domaće prvenstvo. Nema dilema da imaju ambiciju postati prvaci Hrvatske.
Može li Zadar do iznenađenja u toj utakmici?
– Možemo svakoga dobiti, ali isto tako dokazali smo da možemo od svakoga izgubiti. Jednostavno, morat ćemo odigrati mnogo bolje nego što smo igrali u posljednje vrijeme. U svakom drugom slučaju nemamo šanse – zaključio je Olivari.