Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Privlački planovi razvoja

17.03.2011. 23:00
Privlački planovi razvoja


U prostorijama Općinske vijećnice u utorak 22. ožujka s početkom u 18 sati održat će se na poziv predsjednika Općinskog vijeća Ante Mustaća prva ovogodišnja sjednica.
Vijećnici će se očitovati o nizu važnih pitanja vezanih za razvoj Privlake te važnih za životi njezinih tri tisuće stanovnika.
Budući da su radovi na trasi državne ceste D 306 Nin-Vir to jest privlačke obilaznice, na jednom njezinom dijelu obustavljeni zbog neprihvaćanja ponude za obeštećenje od strane četvorice vlasnika zemljišta Darija Skoblara, Mate Kršlovića, Milivoja Skoblara i Leonarda Kršlovića, Općinsko vijeće će razmatrati zahtjeve za zamjenu zemljišta te pokušati naći rješenje koje će biti prihvatljivo kako za navedene vlasnike zemljišta tako i za investitora ovog projekta Hrvatske ceste kao i samu Općinu Privlaka.
Vijeće će, kako se očekuje, usvojiti odluku o uključivanju Općine Privlaka u projekt pod nazivom “Razvoj Leader-ova pristupa u Zadarskoj županiji”, a kojeg je već do sada prihvatio veći broj općina i gradova na području Županije zadarske.
Također će se raspravljati o visini naknade za budući razvoj općine Privlaka te će se po tom pitanju usvojiti određene odluke. S posebnom se pozornošću očekuje rasprava o tijeku dorade općinskog Prostornog plana o čemu će vijećnicima govoriti općinski načelnik Ive Surić. Raspravljat će se i o nekim drugim temama i pitanjima, a zasigurno će biti “vatreno” i tijekom aktualnog sata na kojemu će vijećnici po već ustaljenoj praksi od strane načelnika Ive Surića, donačelnika Kažimira Kolanovića te predsjednika OV-a Ante Mustaća, željeti doznati nešto više što se u Privlaci napravilo od prethodne sjednice.