Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Rovinj zadnja prilika za deseto mjesto

17.03.2011. 23:00
Rovinj zadnja prilika za deseto mjesto


Zadranke su večeras domaćin Rovinju, a u nedjelju Šibeniku


Odbojkašice Zadra večeras s početkom u 21.30 sati na Višnjiku igraju susret 24. kola s Rovinjem, koji će sutra u Splitu odigrati dvoboj 22. kola pa je zamolio Zadar da spoji gostovanja. Da je Rovinj (osmo mjesto, 31 bod) sve samo ne bezopasan sastav očito je i nakon prošlog kola u kojem je kod kuće pobijedio Marinu Kaštela. Bilo je 3:1 za Rovinj koji je tako nanio prvi poraz trenutačno drugoplasiranim Kaštelankama. Ekipa trenera Roberta Kresoje u redovitom 22. kolu igra u nedjelju također u Višnjiku s početkom u 17 sati sa sastavom Šibenika. Kako su Zadranke već odigrale susret 23. kola sa ŽOK Osijekom te 26. s Marčanom, Zadrovoj ekipi do kraja ove sezone preostao je još samo susret 25. kola sa Splitom II u gostima, a za ovu sezonu igračice se ovim dvjema utakmicama opraštaju od zadarske publike.
Nakon čak sedam uzastopnih poraza Zadar s dvije domaće utakmice ima prigodu prekinuti crnu seriju. Imala je ekipa s Višnjika i prijašnjih sezona lošijih razdoblja u Prvoj (B) ligi, ali sedam poraza u nizu nikada se nije dogodilo. Tri sezone zaredom Zadranke su bile treće uz ligi, kod kuće su rijetko gubile bodove, a pritom su znale pobjeđivati ekipe koje bi te sezone završavale kao prvaci. Lani je počela rezultatska stagnacija koja je nastavljena ove sezone. Posljednju pobjedu Zadar je ove sezone ostvario 5. veljače na Višnjiku u 16. kolu protiv Drenove (3:1). Robert Kresoja, trener, loše igre svoje ekipe ovako je objasnio:
– Počeli smo uigravati ekipu s mlađim djevojkama za sljedeću sezonu.
Očito su na Višnjiku onda sigurni da će, bez obzira što su korak do 12. mjesta (11. Zadar ima 24, a 12. Drenova 21 bod), iza kojeg su daleko zaostali samo Dubrovnik i AOK Osijek (odustao od natjecanja), i sljedeće sezone igrati u Prvoj ligi iako se o reorganizaciji sustava natjecanja naveliko govori.
Stoga smo u Hrvatskoj odbojkaškoj udruzi, odnedavno krovnoj odbojkaškoj organizaciji u Hrvatskoj, pokušali provjeriti kakav će biti sustav natjecanja sljedeće sezone. U pisanom obliku Krunomil Vedriš, tajnik HOU, na naš je upit ovako odgovorio:
– Još uvijek se ne zna hoće li će se od sljedeće natjecateljske sezona Prva liga igrati u ovakvom obliku ili će doći do promjena, odnosno do mogućeg njenog ukidanja. Postoje neke inicijative oko reorganizacija Superlige i Prve lige, ali službeno nemam potvrde oko toga. Vrlo brzo će se riješiti ti prijedlozi.
Do tada Zadru se nadati da će se pomaknuti poneko mjesto na ljestvici.