Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Srebrne Pakoštanke putuju u Poreč

17.03.2011. 23:00
Srebrne Pakoštanke putuju u Poreč


Juniorke su se s drugim mjestom kvalificirale za nastup na velikom svjetskom završnom turniru ESDU Dancester World Dance Masters 2011, koji će se održavati od 18. do 22. svibnja 2011. godine, sad već tradicionalno u Poreču, u prekrasnom ambijentu turističkog naselja Zelena laguna, u dvorani Intersport centra, kazala je voditeljica Katarina Kety Kazija


Seniorska i juniorska skupina Plesnog studija K2 sudjelovala je na četvrtom po redu kvalifikacijskom turniru za djecu i mlade ESDU Croatia Open – Dancestar 2011 koji se održavao u dvorani Hrvatskog kulturnog doma u Rijeci.
Pakoške plesačice suvremenog plesa iz K2 ostvarile su izvrsne rezultate. Usprkos konkurenciji od čak 16 plesnih skupina juniorke u osvojile izvrsno drugo mjesto, dok je seniorkama za visok plasman nedostajalo tek bod-dva.
– Juniorke su se s ovim rezultatom kvalificirale za nastup na velikom svjetskom završnom turniru ESDU Dancester World Dance Masters 2011, koji će se održavati u razdoblju od 18. do 22. svibnja 2011. godine, sad već tradicionalno u Poreču, u prekrasnom ambijentu turističkog naselja Zelena laguna, u dvorani Intersport centra, kazala je voditeljica Katarina Kety Kazija.
U Plesnom studiju K2 u šest kategorija osim Pakoštanki plešu djeca i mladež iz Biograda na Moru, Turnja, Draga i ostalih okolnih mjesta pa ovi rezultati ostvareni u konkurenciji od tisuću plesača iz cijele Hrvatske iz 40 plesnih škola, uključujući i velike gradove još više vesele.
– Prepuna dvorana Hrvatskog kulturnog doma u Rijeci upućuje na veliki interes plesača, ali i visoku razinu organizacije samog natjecanja, navodi Kazija koja sa suvremenim plesom snažno afirmira temeljne vrijednosti života u zajednici – humanost, dobrotu i altruizam.
Jedan od uzbudljivijih trenutaka velikog dvodnevnog spektakla kojeg je obilježilo prožimanje raznim emocijama, puno energije, mladosti, smijeha, suza i uzbuđenja bio je završni dvoboj Plesnog studija K2.
– Moj osobni afinitet je rad s djecom. Najdraže mi je kada ih počnem učiti od malih nogu te se s vremenom profiliraju oni talentiraniji koji se poslije pripremaju za natjecanja, govori pakoška plesna diva čiji je suprug Johnnie Kazija, prvi Hrvat koji se natjecao u aerobiku. On je jedan od glavnih “krivaca” za početak aerobika i fitnessa u regiji.
Ovaj uspjeh, kako kaže, pakoške plesačice ostvarile su uz veliku podršku i razumijevanje roditelja te Općine Pakoštane koja je platila prijevoz.
– Svi se radujemo jedinstvenom svjetskom prvenstvu u Poreču i već nestrpljivo odbrojavamo dane i sate do početka ovog spektakularnog događaja, kaže Kazija.
Međutim, pred voditeljima studija sada je novi organizacijski izazov, a taj je prikupiti novčana sredstva za petodnevno putovanje kako bi dvadesetak članova skupine sredinom mjeseca svibnja otišle na zasluženo Svjetsko prvenstvo.
– Jedino što može spriječiti naš odlazak u Poreč u ovo recesijsko vrijeme je osigurati novac potreban za četverodnevni boravak u Poreču za 20-ak plesačica i njihovih trenera, poručuje Kazija koja je svoje prve plesne korake započela s deset godina i od tada pa do danas ples je neizostavni dio njezinog života.
U sklopu bogatog četverodnevnog programa u Poreču, juniorke Plesnog studija K2 imat će mogućnost pred mnogobrojnom publikom i producentima te lovcima na mlade talente iz svijeta glazbe, plesa i mjuzikla, prezentirati svoje točke.
– Mi u Plesnom studiju K2 ples smatramo otkrivanjem sposobnosti pojedinaca da se izraze, da uživaju u životu i sklope nova prijateljstva. Želimo kroz ples pokazati kako možemo opuštenije živjeti i obojiti život u neku veseliju boju, zaključila je Katarina Kety Kazija.