Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zrniću Marinoviću još mjesec dana istražnog zatvora

17.03.2011. 23:00
Zrniću Marinoviću još mjesec dana istražnog zatvora


Sutkinja istrage Erna Dražanović Zrniću Marinoviću produljila je istražni zatvor na još mjesec dana zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke predložene u novom zahtjevu tužiteljstva za proširenjem istrage. Odbačen mu je međutim osnov pritvora od mogućnosti ponavljanja kaznenog djela
Mihi Zrniću Marinoviću, zadarskom poduzrtniku i vlasniku tvrtke “Odlagalište sirovina” u petak ujutro odlukom Erne Dražančić, sutkinje istrage Županijskog suda u Zagrebu, produljen je istražni zatvor u trajanju do mjesec dana.
Zrniću Marinoviću, naime, 20. ožujka ističe prvotna odluka o produljenju istražnog zatvora u trajanju od dva mjeseca, a kako je donesen nalog o proširenju istrage koji uključuje i ispitivanje novih svjedoka, upravo po toj osnovi, odnosno zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, zadarskom je poduzetniku odbijen zahtjev za izlaskom na slobodu. Međutim, sutkinja istrage kod donošenja najnovije odluke o zadržavanju “dalmatinskog kralja otpada” iza rešetaka, odbila je osnova pritvora po stavku 3, odnosno onaj o mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. To zapravo znači da bi Zrnića Marinovića od slobode dijeli samo vrijeme koje je potrebno da se novopredloženi svjedoci ispitaju ili pak, neki novi zahtjev za ponovnim proširenjem istrage.
Inače, Miho Zrnić Marinović, vlasnik tvrtke “Odlagalište otpada” uhićen je 20. siječnja ove godine po nalogu USKOK-a, nakon čega je prepraćen u zagrebački pritvor.
Pod istragom USKOK-a našao se zbog više sumnjivih poslova koje je njegova tvrtka sklapala s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a čiji je nekadašnji šef Vinko Mladineo koji je zbog afere Fimi media još od 23. studenoga u pritvoru u Remetincu.