Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Bod koji nikog nije oduševio

Autor: Drago Bajković

17.03.2013. 23:00
Bod koji  nikog nije oduševio

Foto: Zvonko KUCELIN



Dalmatinski derbi završio  je bez pobjednika. Zadar i  Hajduk sinoć su u 24. kolu  Prve HNL odigrali bez pobjednika – 1:1. Domaćin je  poveo ekspresnim golom  Banovića već u 25 sekundi  utakmice. Hajduk je izjednačio u 34. golom Caktaša.  Na kraju smo dojma da ni  jedna ni druga momčad nisu  previše zadovoljne ovim bodom – Zadar jer mu je  pobjeda bila vrlo važna u  borbi sa prvoligaški ostanak, a Hajduk jer se bori za  Europu.
Ferdo Milin, trener Zadrana izveo je pomalo neuobičajen sastav. Na desnoj  strani zaigrao je Ljubović,  koji nije bio najavljen, dok  su u zadnjoj liniji osvanuli  Buljat, Prahić i Sarić. U  veznoj liniji zaigrali su Banović i Begonja, na lijevoj  strani Vasilj, dok su u napadu zaigrali Mršić, kao  povučena špica i Perica.
I krenulo je ludo na Stanovima, Zadar je poveo u  25. sekundi. Odigrali su  Zadrani brzu polukontru  koju je Banović realizirao  nakon asistencije Mršića.  Hajduk je bio u pravom  “knock-downu”. Igrala se 9.  minuta kada se Zadar ponovno našao u prilici za  zgoditak. Mršić je “loptom s  očima” pronašao Pericu koji  ulazi u šesnaesterac gostiju,  okreće svoje čuvare i gađa  lijevi donji kut vratar Kalinića. Nažalost po domaće,  Hajdukov vratar iz ovoga je  dvoboja izašao kao pobjednik. U 13. minuti malo je  nedostajalo da Hajduk izjednači. Vršajević je uputio  centaršut s desne strane, a  Buljat zamalo svladao svog  vratara Gluića. U 18. minuti  Stojanović je ubacio s lijeve  strane, a Vuković sam kao  duh puca glavom sa 6-7  metara. Međutim, Gluić se  ispružio koliko je dug i širok  i obranio njegov udarac. Već  u 21. minuti trener Zadrana  Ferdo Milin bio je prinuđen  raditi prvu izmjenu zbog  ozljede; iz igre je izašao  Ljubović, a ušao Bilaver. U  24. minuti Stojanović je  udarcem iskosa uzdrmao  vratnicu Gluićeva gola.Hajduk je stigao do izjednačenja stigao u 34. minuti.  Ništa nije mirisalo na zgoditak, Stojanović je s lijeve  strane uputio prizemni udarac prema vratima Zadra,  Caktaš podmetnuo nogu za  izjednačenje “bilih” – 1:1.
U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Caktaš je  iz slobodnog udaraca sa 17  metara iskosa dobro zagrijao Zadrova vratara Gluića,  koji je uz pomoć vratnice  uspio spriječiti vodstvo Hajduka.
Isti sastavi izašli su na  travnjak i u nastavku utakmice. U 54. minuti prva  prigoda za Zadrane. Begonja je na desnoj strani  izbacio dva igrača Hajduka i  gurnuo loptu za Mršića koji  nakon dva koraka oštro tuče  s 25 metara. Lopta je fijuknula malo iznad okvira  gola gostiju iz Splita. Hajduk je od tada u potpunosti  zagospodario travnjakom  jureći po pobjednički zgoditak, dok su se Zadrani  orijentirali na kontre. U 57.  minuti 100-postotna prilika  za goste. Jozinović je odapeo s 20-ak metara, Gluić  krajnjim naporom kratko  odbio, a Kouassi sa sedam  metara promašuje nešto što  je bilo teže promašiti nego  pogoditi. Igrala se 60. minuta kada je Jerbić nakon  ubačaja iz kornera s lijeve  strane tukao glavom, ali je  Kalinić bio na pravom mjestu. U akciji koja je uslijedila  na suprotnoj strani Caktaš  je izbio sam ispred Gluića,  ali je Zadrov vratar iz ovoga  dvoboja izašao kao pobjednik. Trener Milin radi i  drugu promjenu u 62. minuti, iz igre vadi strijelca  Banovića, a uvodi Jakova  Suraća. U 84. minuti Zadrani su signalizirali igranje  rukom nekog od Hajdukovih igrača u svom kaznenom prostoru, ali sudac  Jović samo je odmahnuo  rukom. Perica je u 86. minuti odlično na desnoj strani pronašao Mršića koji čini  korak dva i tuče. Kalinić je i  iz ovoga dvoboja izašao kao  pobjednik. I to je bilo to što  se moglo vidjeti na Stanovima u dalmatinskom  derbiju. Dalmacija je ovoga  puta ostala bez pobjednika.