Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Milin: Bilo je važno ne izgubiti

Autor: Šime Ćurko

17.03.2013. 23:00
Milin: Bilo je važno ne izgubiti

Foto: Zvonko KUCELIN



Nažalost, još nismo dočekali pravi iskorak u borbi za ostanak. Da smo pobijedili Hajduk to bi se dogodilo – dodao je Milin


Tko je bio sretniji bodom nakon utakmice Zadra i Hajduka? Ako je suditi po izjavama trenera Ferde Milina i Miše Krstičevića nitko nije – nezadovoljan! Opet, kada su novinari pitali Krstičevića je li zadovoljan bodom splitski je trener uzeo predah od desetak sekundi i onda odgovorio:
– U Zadar smo došli bez osam igrača i zadovoljan sam što nismo izgubili. Žao mi je što kad dođemo u neka prijateljska mjesta kao što je to Zadar, koji se bori za goli život … – rekao je Krstičević i prekinuo misao kako ne bi zvučalo “glupo i ludo”, pa se okrenuo komentaru onoga što se događalo na travnjaku:
– Utakmica je bila izvanredna, a mi smo imali više šansi. Moji igrači zaslužuju svaku pohvalu za ono što su odigrali i oduševljen sam mladim igračima od kojih su neki prvi put odigrali cijelu utakmicu. Opravdali su moje povjerenje i zahvaljujem im na maksimalnom i korektnom odnosu. Tako se nosi hajdučki dres. Vidjelo se da mi možemo igrati i bez zvijezda i zvijezdica, odnosno onih igrača koji misle da imaju taj status koji zapravo nisu opravdali. Prvu utakmicu u Zadru ove sezone smo pobijedili, sada nismo, ali obje su te utakmice bile lijepe za gledatelje.
Krstičević je prije još detaljnije analize utakmice dodao:
– Zadru želim svu sreću do kraja sezone i ostanak u ligi.
Za Ferdu Milina nema dvojbi, utakmica je bila – odlična!
– Ova je utakmica dokazala da u Hrvatskoj ima kvalitete i nogometa bez obzira što neki stalno po njemu pljucaju – kaže Milin i nastavlja:
– Odlično smo počeli utakmicu i igrali dobro prvih 20 minuta. Nakon toga smo ušli u kontraritam, odnosno u trčanje s Hajdukom, što nam nije trebalo. Pojedinačno smo počeli ispadati i pogubili konce igre te, nažalost, primili gol.
O drugom poluvremenu Milin kaže:
– Bilo nam je važno ne izgubiti jer kada pogledate borbu za ostanak i kad se pogleda gdje smo bili, a gdje smo sada i s obzirom na prikazanu igru moram biti zadovoljan bodom.
Ipak, Milin nakon Hajduka za nečim žali.
– Nažalost, još nismo dočekali pravi iskorak u borbi za ostanak. Da smo pobijedili Hajduk to bi se dogodilo. Mi smo opet tu gdje jesmo i idemo se dalje boriti i napredovati – zaključio je Milin koji je prvi put vodio Zadar protiv Hajduka na Stanovima.