Najbolji iz Benje i Barakovića

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Na natjecanju je ove godine sudjelovalo 14 škola, s više od 80 učenika

U Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje u Zadru održano je protekloga vikenda Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći u kategorijama podmlatka i mladeži. Osim pružanja prve pomoći natjecatelji su pokazali zavidno poznavanje podataka iz povijesti međunarodnog i hrvatskog Crvenog križa i ljudskih prava.

Na natjecanju je ove godine sudjelovalo 14 škola, šest srednjih i osam osnovnih, s više od 80 učenika.

U kategoriji podmlatka najbolji su bili učenici Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, na drugom su mjestu učenici Osnovne škole Krune Krstića, a trećem Osnovne škole Petra Preradovića. U kategoriji mladeži najbolji tim bio je onaj Gimnazije Jurja Barakovića, slijede ih učenici Gimnazije Vladimira Nazora, a treće mjesto zauzeli su učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar.

- Edukacija iz prve pomoći jako je značajna i nikad se ne zna u kojem trenutku može pomoći, bilo u vidu samopomoći, bližnjima ili na cesti. Međutim, osim draži samog natjecanja i educiranosti u pružanju prve pomoći ovo je prilika da Crveni križ približimo mladima kako bi eventualno i oni jednoga dana bili naši korisni članovi volonteri i pomogli nam u razvijanju naših programa na dobrobit zajednice u kojoj živimo, rekao je ravnatelj zadarskog Crvenog križa Bore Galac.

Pobjednici županijskog natjecanja prije državnoga, morat će pokazati svoje znanje i na Međužupanijskom natjecanju na kojem sudjeluju pobjednici gradskih društava Crvenih križeva s područja Zadarske i Šibensko-kninske županije. Pobjednici s te razine idu na državno natjecanje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno