Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Očekivani poraz i zbogom doigravanju

Autor: Viktor Bogut

17.03.2013. 23:00
Očekivani poraz i zbogom doigravanju

Foto: Marin GOSPIĆ



Porazom od Splita na početku drugog dijele sezone stolnotenisači Donata stavili su se u vrlo neugodnu poziciju, jer je doigravanje koje je postavljeno kao prvi cilj ove sezone, odjednom postalo jako daleko. Nakon što su poraženi i u Puli, jasno je bilo da je Zadranima plasman među četiri najbolje momčadi već postalo gotovo neuhvatljivo.
A već na početku subotnjeg dvoboja bilo je jasno da se stvari neće kretati u onom smjeru u kojemu su Zadrani željeli da se kreće. Najbolji igrač Donata Domagoj Maglić već u prvom meču doživio je napuknuće zadnje lože te je morao predati svoj dvoboj. Ipak, izjednačenje Donatu donosi Tomislav Maraković koji uspijeva pobijediti veterana Marka Habijaneca. Na rasporedu je tada bio vrlo važan meč koji je suprostavio jednog od najboljih hrvatskih igrača Zagrepčanina u redovima Libertasa Nevena Juzbašića i Zagrepčanina u zadarskim redovima Alana Jalžabetića. Nakon velike borbe partija je riješena tek u odlučujućem petom setu, ali na žalost s 12:10 slavio je Juzbašić.
U tom trenutku igra zadarske momčadi se raspala, jer su Dubrovčani iduća dva dvoboja dobili bez izgubljenog seta. Prvo su Juzbašić i Simoviću dvoboju parova nadigrali Marakovića i Jalžabetića, da bi konačnu četvrtu pobjedu za Libertas ostvario Simović koji također s 3:0 pobjeđuje Marakovića.