Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ragbijaši pokazali snagu i izdržljivost (FOTOGALERIJA)

Autor: Marija Knežević

17.03.2013. 23:00
Ragbijaši pokazali snagu i izdržljivost (FOTOGALERIJA)

Foto: Vedran SITNICA



Posebno zanimljivo bilo je vidjeti kako tjelesna masa može, ali i ne mora imati veze sa snagom, kako vlasnika tankih nogu ponekad nije nimalo lako srušiti na pod, kako pojedincima iskače rame i vraća se natrag bez poteza u stilu Mel Gibsona u Smrtonosnom oružju…


Prva ovogodišnja utakmica Ragbi kupa Dalmacije ovaj je sport dovela u srce Ravnih kotara – Polaču. Na starom igralištu NK Polače snage su odmjeravala četiri kluba u četiri utakmice.
“Domaći”, Radnički ragbi klub Atletiko iz Sv. Filipa i Jakova u prvoj je utakmici pobijedio RK Ploče, klub osnovan prije godinu dana kojem je ovo bilo prvo službeno natjecanje. U drugoj utakmici gosti iz Sinja svladali su goste iz Šibenika. Odmah zatim igrala se utakmica za prvo mjesto i u njoj je Sinj pobijedio Atletiko u izvrsnoj utakmici. Nakon poraza od Sinja i poraženi su zadovoljni jer su igrali protiv odličnih protivnika, a igra Sinja je jučer uistinu bila na razini i bilo ih je gušt gledati. U utakmici za treće mjesto Ploče su pobijedile Šibenik.
U ovim turnirima nema konačnog pobjednika već se osvajaju bodovi koji se kasnije zbrajaju i na taj način se proglašava konačni pobjednik. Ovakvih turnira će biti još tri – u Šibeniku 21. travnja, u Pločama 28. travnja i posljednji u Sinju u svibnju, ali se još ne zna točan datum.
Mnogima je ovo bio prvi put da uživo, ili uopće, gledaju ragbi. Pravila je svakom tko je u toj poziciji teško pohvatati, no dojam je da su svi naučili nešto novo i da im je bilo u najmanju ruku zanimljivo.
Posebno zanimljivo bilo je vidjeti kako tjelesna masa može, ali i ne mora imati veze sa snagom, kako vlasnika tankih nogu ponekad nije nimalo lako srušiti na pod, kako pojedincima iskače rame i vraća se natrag bez poteza u stilu Mela Gibsona u Smrtonosnom oružju…
Ragbi će za tri godine, na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016., debitirati kao olimpijski sport. Tko zna, možda jednom na Olimpijadi bude nastupila i hrvatska ragbi reprezentacija, a možda u njoj bude igralo neko filipjansko ili ravnokotarsko dijete čije su oči prvi put vidjele kako se igra ovaj zanimljivi sport.