Kazalište lutaka ostvarilo 600, a Narodni muzej 700 tisuća kuna vlastitih prihoda

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Na kolegiju župana prihvaćena su programska i financijska izvješća Narodnog muzeja i Kazališta lutaka Zadar za 2014. godinu.

Ostvareni višak prihoda poslovanja Narodnog muzeja iznosi nešto više od 34 tisuće kuna, a ova županijska ustanova ostvarila je i oko 700 tisuća kuna vlastitih prihoda. Ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš ukratko je izvijestila o aktivnostima iz prošle godine kada je kroz Narodni muzej prošlo čak 55 tisuća posjetitelja. Pripremaju se, navodi Peroš, za obnovu Kneževe palače u sklopu koje će biti smješten i Muzej grada Zadra.

- Sve programe u prošloj godini izvršili smo prema planu, a završena je i druga faza uređenja Galerije umjetnina. Poslovali smo pozitivno, a ostvarili smo i značajan iznos vlastitih sredstava, navela je Peroš. Župan Stipe Zrilić zadovoljan je, kaže, radom Narodnog muzeja, kao i Kazališta lutaka na čelu s ravnateljicom Iris Pavić Tumpa, koja je također podnijela izvješće na jučerašnjem kolegiju. Moglo se čuti i kako je Kazalište lutaka ostvarilo oko 600 tisuća vlastitog prihoda, a u prošloj godini imali su čak pet premijera. Sudjelovali su na raznim festivalima odakle su se vraćali s brojnim nagradama.

Izvješće je jučer podnio i tajnik Športske zajednice Zadarske županije, a prihvaćeno je programsko i financijsko izvješće Zajednice tehničke kulture Zadarske županije za 2014. godinu.

Mirko Đinđić, ravnatelj Nature Jadere, javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije jučer je podnio svoje posljednje izvješće budući da je stekao sve uvjete za mirovinu. U tijeku je i natječaj za izbor novog ravnatelja ove županijske ustanove.

Godišnje izvješće o radu i financijsko izvješće za 2014. godinu podnijela je i Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije - INOVAcija. Ukupni prihodi i primici ostvareni su u iznosu 186 tisuća kuna, a odnose se na prihode iz proračuna Zadarske županije za financiranje redovne djelatnosti.

Ravnateljica INOVAcija Vedrana Kevrić istaknula je kako su aktivnosti INOVAcije u protekloj godini bile usmjerene na daljnji razvoj strateških projekata Zadarske županije na kojima Zadarska županija i Razvojna agencija Zadarske županije radi od 2011. u koordinaciji s Ministarstvom gospodarstva. Strateški projekti ove ustanove su Centar novih tehnologija - CeNT, Centar kompetencija za preradu ribe i voća - Plavo zeleni centar te Centar kreativne Industrije ZAdar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno