Starčevićevci traže promjene, HDZ-ovci smatraju da dodatnih olakšica ne treba

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Zadra vijećnica HSP AS Ana Ivičić najavila je inicijativu svoje stranke o djelomičnom ukidanju naplate parkinga na Poluotoku. Koalicijski partner vladajućeg HDZ-a glasovao je i protiv uvođenja naplate parkinga na zadarskom autobusnom kolodvoru, pa je pitanje hoće li se i kako do druge sjednice Gradskog vijeća partneri uopće dogovoriti.

- Za sad ne možemo reći hoće li taj naš prijedlog baš ići za ukidanjem naplate od 1. studenog do 1. svibnja, jer to ostavljamo za razgovor s našim partnerima. Naša ideja ide prvenstveno s ciljem oživljavanja Poluotoka. Dodatna inicijativa bit će osnivanje igraonice gdje će roditelji koji dođu nekim poslom na Poluotok, moći ostaviti svoje dijete 2-3 sata pod stručnim nadzorom. Nešto slično postoji u Supernovoj. Nadamo se da ćemo postići dogovor s partnerom jer želimo biti konstruktivni, ali i ako kojim slučajem ne postignemo dogovor prije sjednice GV-a, prijedlog ćemo staviti u proceduru, rekao nam je zamjenik zadarskog gradonačelnika iz redova HSP AS-a Ivica Vlakić.

Parking je uveden zbog velikih gužvi na Poluotoku, a kao glavni generator tih gužvi, osobito u ljetnim mjesecima, prikazan je trajektni promet u gradskoj luci. Odlaskom trajekata u Gaženicu, Poluotok će se još više "isprazniti" pa Vlakić kaže da nema osnove da se zimi naplaćuje parking. No, što je s viškom djelatnika Obala i lučica koji su do sad i ljeti i zimi naplaćivali parking? Za njih Vlakić ima zanimljiv posao.

- Nema govora o tome da bi se dijelili otkazi. Nema također niti prepreke da Obala i lučice ne nadopune svoju djelatnost i bave se nečim drugim u zimskim mjesecima. Kao što je poznato, uvest će se i prometno redarstvo, a za njega će biti puno posla i po drugim gradskim četvrtima, kao npr. na Višnjiku gdje na nekim mjestima majka s djetetom u kolicima jedva može prolaziti nogostupom. Koliko je taj problem nesavjesnog parkiranja prešao sve granice svjedoči i činjenica da policija ne može evidentirati većinu takvih slučajeva. Zbog svega toga nadamo se uspjehu u dogovoru, kaže Vlakić.

Predsjednik zadarskog HDZ-a Zvonimir Vrančić o ovoj inicijativi nije imao detaljnijeg komentara, jer kako pojašnjava dva partnera o tome još nisu razgovarali. No osobno, Vrančić smatra da građani na Poluotoku u zimskim mjesecima imaju prilično velike, kako kaže, beneficije, budući da se parking ne naplaćuje od 16, a subotom od 14.30 sati, dok su blagdani i nedjelje besplatni. Stoga kaže Vrančić, ne bi trebalo ići u daljnje olakšice.

- Za sad ne planiramo proširenje zona naplate parkiranja, osim u Petrčanima gdje proširujemo postojeće parkiralište kod Pinije i tu će se parking naplaćivati samo tijekom dva ljetna mjeseca, rekao je zamjenik zadarskog gradonačelnika i predsjednik gradskog HDZ-a Zvonimir Vrančić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno