Vepar poginuo, Novici Erliću i njegovoj supruzi "Diana" i ŽC moraju isplatiti 60.000 kn odštete

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN

Lovačko društvo Diana i Županijska uprava za ceste Zadarske županije morat će tvrtki Novice Erlića Ašibo d.o.o. i njegovoj supruzi Branki Erlić solidarno isplatiti oko 60.000 kuna zbog prometne nesreće u kojoj su na cesti između Galovca i Zemunika udarili u divlju svinju koja je izletjela na cestu. Kako stoji u presudi Trgovačkog suda, prvotužitelju AŠIBO d.o.o. na ime naknade imovinske štete treba se isplatiti iznos od 49.325 kuna, a Branki Erlić, na ime povrede prava osobnosti na tjelesno i duševno zdravlje, iznos od 10.440 kuna, te manji iznos za tuđu njegu i pomoć.

U opisu događaja navodi se kako se 23. srpnja 2011. godine u 23.15 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je oštećeno vozilo prvotužitelja, a drugotužiteljica je zadobila tjelesne ozljede. Tužiteljevim vozilom upravljao je zastupnik po zakonu prvotužitelja Novica Erlić i isto se kretalo iz smjera Galovca u smjeru Zemunika. Dolaskom u blizinu nadvožnjaka, koji se nalazi na toj cesti, iz gustog raslinja iznenadno je na kolnik izletjela divlja svinja. Erlić nije uspio reagirati i izbjeći nalet, te je oštećen prednji lijevi dio vozila, dok je svinja na mjestu uginula. Šteta na vozilu procijenjena je na 49.804 kune. Drugotužiteljica je u predmetnoj nezgodi zadobila lakše tjelesne ozljede u vidu trzajne ozljede vrata te udarce u desno koljeno, trpjela je fizičke bolove u trenutku nezgode, pretrpjela je strah, te joj je bila potrebna tuđa pomoć i njega.

Tužitelji su isticali kako je prvotuženik odgovoran za nastalu štetu sukladno čl. 83. Zakona o lovstvu i to po principu objektivne odgovornosti, budući da se divlja svinja smatra opasnom stvari. Županijska uprava za ceste Zadarske županije odgovorna je, stajalo je optužnici, jer cesta nije održavana, građena i rekonstruirana sukladno važećim propisima, s obzirom da na mjestu nezgode nije postojao prometni znak "divljač na cesti", koji bi trebao biti postavljen na udaljenosti od 150 do 250 metara ispred opasnog mjesta.

više u tiskanom izdanju
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika kapetan
što je supruga radila u službenom vozilu?