Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Karoglan: Ovom pobjedom skinuli smo teško psihološko breme

18.03.2019. 18:15
Karoglan:  Ovom  pobjedom  skinuli smo  teško  psihološko  breme


Zadar je uspješno apsolvirao Sesvete pobijedivši ih na Stanovima rezultatom 2:0. Prva je to pobjeda Zadra nakon dugih pet mjeseci posta, još od 8. kola kada su, također na svom travnjaku, svladali Kustošiju 2:0. Bio je to predugački post i najveći dobitak je upravo taj što je  protiv Sesveta prekinut. Kažu da je u sportu najteže pobijediti samog sebe, a svi dobro znamo da kada "pod mus" nešto moraš napraviti, a samopouzdanja nema dovoljno, to postaje Sizifov posao. I zato ova pobjeda momčadi Mislava Karoglana, protiv kvalitetne i poletne momčadi  Sesveta, ima veću dimenziju od pukog osvajanja tri boda. Naravno, ta tri  boda automatski su značila i bijeg iz opasne zone, Zadar je sada na 9.  mjestu i posljednjeplasiranom Međimurju bježi četiri boda. Nije nešto,  ali čovjeka veseli.
A sada još par riječi o samoj utakmici. Bez namjere da preduboko ulazimo u taktičke varijante i filozofiramo više od onog što je potrebno, kazat ćemo da je Zadar Sesvete pobijedio prvenstveno htijenjem i borbenim stavom kojeg su iskazivali od početka utakmice. Neki igrači Zadra u  subotu poslijepodne istrčali su više nego u prethodna dva kola i to je odmah donijelo rezultata. Vjerojatno i pokoju upalu mišića, ali i to je lakše  preboljeti kada na svoj konto položiš tri boda. Junak Antonio Repić zaslužuje sve pohvale za dva pogotka, a nije bio daleko niti od hat-tricka.  Nadajmo se da će ih pružati u kontinuitetu jer njegov kvalitet je neupitan. Zadar je ovu pobjedu izvojevao bez standardnih Vlatka Blaževića i  Ivana Tokića, te Josipa Jurjevića koji su završili u virozi. Uskočio je mladi  Lovre Knežević koji je registriran prošli tjedan i svidio se. Naravno, sada  se niti pod koju cijenu ne smije umisliti. Pohvale zaslužuju svi, počevši  od kapetana Župana koji je u grčevima izašao s travnjaka, rastrčanog Jurića i cjelokupne obrane i veznog reda. Zadar je pokazao da Stanovi mogu biti neosvojiva tvrđava i da nisu p…. Barem za sada. Trener Mislav Karoglan bio je zadovoljan pristupom svojih igrača i naravno osvajanjem  troboda.
– Mi smo prvih pola sata utakmice bili agresivni i iz toga stvarali šanse i  polušanse. Nakon što smo zabili zgoditak Sesvete su preuzele kontrolu i  kroz posjed su na natjerali na visoki blok. Iz toga su redali napade, nisu  stvarali neke šanse, ali stvarali su nam probleme. Tako je bilo sve dok mi  oko 70. minute nismo prešli u zadnju liniju s pet igrača pa smo nakon toga bolje kontrolirali igru i ponovno stvarali šanse. Čestitao bih svojim  igračima, na velikoj borbenosti i pobjedi, ali i suparničkom treneru i  igračima Sesveta na fer i korektnoj utakmici. Definitivno ova mlada  momčad Sesveta igra kvalitetan nogomet.
Pohvalio je Zadrov strateg svoje igrače i pojasnio koliki je psihološki  uteg bio na njihovim leđima uoči i tijekom ovog dvoboja.
– Voljni moment kod mojih igrača  bio je na višoj razini i to je na kraju  rezultiralo pobjedom. Protiv Dragovoljca smo imali vrlo kvalitetno drugo  poluvrijeme, točnije 25 minuta, ali pristup je danas (op.a. jučer) bio bolji.  Zadar nije pet mjeseci dobio utakmicu, još tamo od Kustošije u prosincu. Na mojim igračima je bio veliki pritisak i ovom pobjedom smo ga skinuli s naših pleća. Još smo u pripremi utakmice izgubili virozne  Blaževića, Tokića i Jurjevića tako da su uz Llanosa na klupi sjedili praktički juniori.
Od danas počinju pripreme za BSK kod kojeg Zadrani gostuju u sljedećem kolu.
– Sada idemo BSK-u, dolazi Lučko, a onda slijede tri uzastopne gostujuće utakmice. Zadar u ovoj sezoni još uvijek nije slavio u gostima. Idemo napraviti sve da, po mogućnosti, već u sljedećem kolu, skinemo i tu  negativnu tradiciju. Da se razumijemo, svaka utakmica do kraja sezone  bit će velika borba. Idemo se boriti pa ćemo vidjeti gdje će nas to na kraju dovesti.