Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

[FOTO] MONSTRUOZNI “OTAC” S PAGA Josip Rođak(55) osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju 30 godina!

18.03.2020. 11:05


Josip Rođak(55), monstruozni "otac" s Paga, danas je na Županijskom sudu u Zadru osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 30 godina za kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju. Dakle, za svako od svoje četvero djece je dobio po osam godina zatvora, što je u konačnici određeno kao jedinstvena kazna u trajanju od 30 godina.
Uz kaznu dugotrajnog zatvora izrečena mu je i mjera obvezatnog psihijatrijskog liječenja.
Josip Rođak ostaje u pritvoru do pravomoćnosti presude.
Tijekom suđenja utvrđeno je kako je u trenutku počinjenja kaznenog djela bio bitno smanjeno ubrojiv zbog psihičke bolesti jer je utvrđeno da ima hidrocefalus, koji za posljedicu ima disocijalnu strukturu ličnostii razvijen psihoorganski sindrom, te trajno oštećenje spoznajnjih i psihičkih funkcija.
Kako doznajemo, kazneno djelo kojim ga se teretilo okvalificirano je kao kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju jer su Rođakove žrtve bila maloljetna djeca.
Podsjetimo, slučaj bez presedana užasnuo je hrvatsku javnost, a dogodio se prije točno godinu dana kada je Josip Rođak (55) iz kuće u kojoj je živio na Pagu kao podstanar, zajedno sa suprugom i četvero male djece, jednoga jutra ustao i iz možda samo njemu objašnjivih razloga, ustao i još snenu djecu – jedno, po jedno, pobacao preko balkona. Djeca su tada bila u dobi od tri do sedam godina, a balkon visine pet metara. Nakon što je to učinio, ušao je u kuću, hladno rekao supruzi da je ubio djecu te se potom sam išao prijaviti u policiju.
Od četvero mališana, tada je njih troje bilo teško ozlijeđeno, a najteže sedmogodišnja djevojčica koja se dugo oporavljala na Odjelu intenzivne njege zadarske Opće bolnice. 


Uskoro opširnije …