Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

HDZ odgodio izbore za Gradski i Županijski odbor

18.03.2020. 09:40


Još jedan mandat Božidara Kalmete na čelu županijskog HDZ-a je sasvim izvjestan, no tko će zamijeniti Josu Nekića na čelu Gradskog odbora HDZ-a zadarska javnost ipak neće saznati tako skoro, s obzirom da je HDZ donio odluku o odgodi izbora za lokalna stranačka rukovodstva.
Naime, nakon izbora za uže rukovodstvo stranke, predsjednika i njegove zamjenike, početkom travnja trebali su biti održani i izbori za gradske i županijske organizacije. Ti se izbori osobito iščekuju u Zadru u kojemu je Gradski odbor dosad vodio Joso Nekić, a koji je u našem listu najavio kako se više neće kandidirati. O Nekićevu odlasku kalkulira se već dulje vrijeme u stranci, pa je on sam najavio povlačenje, vjerojatno želeći izbjeći eventualni poraz.
No, tko će preuzeti njegovo mjesto ipak će se znati tek za pokoji mjesec kada splasne opasnost od zaraze koronavirusom. Naime, predsjednik stranke Andrej Plenković nakon osvajanja još jednog mandata sazvao je zajedničku sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj su donijeli jednoglasne odluke o smjeni Milijana Brkića i Mire Kovača s njihovih saborskih dužnosti, ali i o odgodi drugog dijela unutarstranačkih izbora zbog koronavirusa. Plenković je nakon sjednice izjavio kako su donijeli jednoglasnu odluku da se zbog provođenja mjera zaštite od epidemije koronavirusa drugi dio unutarstranačkog izbornog procesa odgodi do daljnjeg.
Ovu nam je vijest potvrdio i predsjednik HDZ-ova izbornog stožera u Zadru, Ante Babić.
– Nakon održane sjednice Predsjedništva u novom sazivu, stranka je donijela odluku da se izbori za općinske, gradske i žuipanijske organizacije izbora odgađaju do daljnjega zbog situacije oko koronavirusa.