Izrazi sućuti bez rukovanja, pokop u krugu obitelji

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Posljednji ispraćaji na zadarskim grobljima uz mjere opreza
Preporučuje se da na ispraćaj dođu najuži članovi obitelji i rodbina, te da tiho i u molitvi odaju poštovanje prema pokojniku. Potrebno je pojačati higijenske mjere okoline što podrazumijeva čišćenje, dezinfekciju i provjetravanje uredskih prostorija, te prostorija za ispraćaj, ali i mrtvačnica i pogrebnih vozila, kazao je Ugrinić
Zvonko Kucelin
Pokop pokojnika uz preporuke za sprječavanje širenja koronavirusa

I na zadarskim grobljima uvedene su mjere za sprečavanje širenja koronavirusa. Kako je objasnio Lenko Ugrenić, direktor tvrtke Nasadi d.o.o., posljednji ispraćaji će se sukladno preporukama Ministarstva zdravstva i Stožera civilne zaštite organizirati uz mjere opreza.
Iako za sada nema uputa, kako organizirati sahranu osobe koja bi preminula od koronavirusa, Ugrinić apelira na sve one koji dolaze na ispraćaj da izraze sućuti užoj obitelji iskažu bez rukovanja, grljenja i ljubljenja.

- Preporučuje se da na ispraćaj dođu najuži članovi obitelji i rodbina, te da tiho i u molitvi odaju poštovanje prema pokojniku. Potrebno je pojačati higijenske mjere okoline što podrazumijeva čišćenje, dezinfekciju i provjetravanje uredskih prostorija, te prostorija za ispraćaj, ali i mrtvačnica i pogrebnih vozila, kazao je Ugrinić.

Iz uprave Gradskog groblja posebno pozivaju osobe starije životne dobi, te one s kroničnim oboljenjima i oslabljenim imunitetom da ograniče posjete grobljima, dok građane koji će ipak posjećivati groblja, upozoravaju na mjere opreza.

- Potrebno je izbjegavati velike skupove ljudi u zatvorenom, ali i na otvorenom prostoru radi sprječavanja prijenosa infekcija kapljičnim putom, ali i izbjegavati bliski kontakt s osobama čiji je zdravstveni status nepoznat, rekao je Ugrinić, te savjetovao učestalo pranje ruku toplom vodom i tekućim sapunom, ali i korištenje dezinficijensa na bazi alkohola.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno