Nasadi će uskoro posaditi novo stablo

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Na Putu Petrića posječena suha kostela
Svako stablo na području grada Zadra se popisuje, fotografira, numerira, opisuje i kategorizira. Znači vodi se stručna briga, evidencija, plan i skrb za svako stablo. Uklanjaju se posve osušena, jako oštećena i bolesna, a stoga i opasna stabla. O uklanjanju stabala odlučuje Povjerenstvo za sanitarnu sječu, pojasnila je Zrinka Prusac
Stablo se nije moglo oporaviti te su ga radnici Nasada uklonili

Radnici Nasada ispilali su prvo visoko drvo u drvoredu na Putu Petrića. Naime, kako su nam dojavili čitatelji, pilanje visokog stabla počelo je već u ranim jutarnjim satima, oko 7.30, da bi do podne sasjekli drvo do korijena.
Čitateljica koja nam je dojavila informaciju o ovoj akciji rekla nam je kako je riječ o stablu koje je na početku drvoreda koji se nalazi uz terasu obližnjeg kafića.
Provjerili smo u Nasadima o čemu se radi te zašto su ispilali to stablo.
- Na Putu Petrića u drvoredu kostela cijela kostela se osušila. Kako se stablo ne može oporaviti, trebalo ga je ukloniti i u skorije vrijeme posadit će se novo. Svako stablo na području grada Zadra se popisuje, fotografira, numerira, opisuje i kategorizira. Znači vodi se stručna briga, evidencija, plan i skrb za svako stablo. Uklanjaju se posve osušena, jako oštećena i bolesna, a stoga i opasna stabla. O uklanjanju stabala odlučuje Povjerenstvo za sanitarnu sječu koje se sastoji od tri člana, od toga dvije djelatnice iz Nasada d.o.o., te jedne predstavnice iz Grada Zadra. Radi se o stručnim osobama s velikim iskustvom rada u tom području, pojasnila nam je Zrinka Prusac, pomoćnica direktora. Dodala je kako je sigurno da neće ukloniti zdravo stablo jer Nasadi brinu i skrbe o svim javnim zelenim površinama i posade preko 400 stabala godišnje, najviše crnika, kostela, pinija i bagrema, oko 5.000 grmova i trajnica i 70.000 kom sezonskog cvijeća. Istaknula je kako je svrha postojanja tvrtke ozelenjavanje grada i pomaganje u unaprjeđivanju svijesti ljudi o općoj kulturi očuvanja i brige za okoliš.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno