Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bili bolji, a izgubili

17.04.2011. 22:00
Bili bolji, a izgubili


Bili smo bolji, imali smo više prilika, a na kraju smo ostali bez bodova. Prvi gol nas je presjekao kao i drugi, nismo između njih uspjeli materijalizirati premoć na terenu i sad se moramo čupati na Stanovima gdje više nemamo pravo na kiks – ističe Josip Bilaver
Puno prilika, a nijednog gola. Tako je ukratko izgledala šibenska epizoda za igrače Zadra koji su još jednom pognute glave napustili gostujući travnjak. Šibenik je pokazao visoku učinkovitost, dok će se Zadranima još dugo u glavama vrtiti sve one propuštene prilike od 68. do 76. minute kada su u četiri navrata propustili matirati domaćeg vratara Blaževića. Ante Puljić mogao je konstatirati na kraju da nikad bliže nisu bili bodovima sa Šubićevca.
– Odigrali smo jednu od najboljih gostujućih utakmica, a na kraju smo poraženi sa 2:0. Prvi primljeni gol je bio smiješan, bolje je reći veoma tragičan za nas. Pri kraju smo imali četiri-pet stopostotnih prilika koje nismo uspjeli realizirati. U nogometu uvijek slijedi kazna što se dogodilo i ovaj put. Nismo zaslužili ovako izgubiti, rezultat je nerealan prema događanjima na terenu, no moramo ovo što prije zaboraviti i okrenuti se dvama ogledima na Stanovima protiv Hrvatskog dragovoljca i Intera iz Zaprešića – kazao je Puljić dok je slično mišljenje dijelio i Ivan Ćurjurić koji je sudjelovao u igri tek posljednjih 13 minuta u kojima je zamijenio Marina Cona.
– Velika boljka ovog proljetnog dijela nam je realizacija. To se najbolje vidjelo protiv Šibenika gdje smo u deset minuta četiri čiste prilike propustili realizirati. Moramo raditi više na tom dijelu na treninzima. Šibenik ni po čemu u ovoj utakmici nije bio bolji od nas. Onaj prvi gol im je ušao na sreću, dok mi nismo bili u stanju, barem jednu od četiri situacije, jedan na jedan zabiti. Junak utakmice je bio njihov vratar Blažević, a to sve govori kakav je bio odnos snaga na terenu – kazao je Ćurjurić nakon utakmice.
Josip Bilaver traži utjehu u idućim kolima kada Zadar igra na svojim Stanovima.
– Bili smo bolji, imali smo više prilika, a na kraju smo ostali bez bodova. Prvi gol nas je presjekao kao i drugi. Nismo između njih uspjeli materijalizirati premoć na terenu i sada se moramo čupati na Stanovima gdje više nemamo pravo na kiks. Sami smo sebe doveli do ove situacije, sami sebe moramo i izvući – na kraju je zaključio Bilaver.