Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Čermak hospitaliziran na urologiji Rebra

17.04.2011. 22:00
Čermak hospitaliziran na urologiji Rebra


Kaže mi Čermak, zamisli to jedan dan izaći iz zatvora, a drugi završiti u bolnici – rekao nam je prijatelj Ivana Čermaka Pero Kovačević
 Samo dan nakon što je pušten na slobodu, umirovljeni general Ivan Čermak završio je u bolnici Rebro.
– Čermak je sinoć zbog bolova završio na urološkom odjelu bolnice Rebro. Tamo su ga odvezli sin Hrvoje i supruga Marijana. Bio sam mu sad u posjetu, kaže da se već osjeća bolje i da će sve biti kako treba. Ostat će u bolnici još nekoliko dana na pretragama, rekao nam je Čermakov prijatelj Pero Kovačević.
Zasad se kalkulira da je riječ o upali mokraćnih organa ili upali prostate, no Čermakovo stanje tek se mora razjasniti daljnjim pretragama. Međutim, već sad je jasno da se ne radi o nikakvim ozbiljnim tegobama, budući da su Ivanu Čermaku liječnici najavili da će kroz nekoliko dana biti poslan doma. U bolnici nismo uspjeli doznati kakve su točno zdravstvene teškoće oslobođenog generala, jer su liječnici zauzeti operacijama, a ravnatelj Rebra dr. Željko Rainer nije nam mogao pomoći, jer nije bio na radnom mjestu, već kod kuće. Prema izjavama Čermakovog sina Hrvoja Jutarnjem listu, njegov otac je u subotu počeo osjećati bolove, koje osjeća i danas. Ivan Čermak prima i infuziju.
U svakom slučaju, dugotrajan boravak u Haagu počeo je uzimati danak u zdravlju generala Čermaka.
– Kaže mi Čermak, zamisli to jedan dan izaći iz zatvora, a drugi završiti u bolnici, rekao nam je Kovačević.
Čermak je imao zdravstvenih problema i prije nego je došao u Haag. U haški pritvor u Scheveningenu došao je s oštećenom kralježnicom zbog koje je morao koristiti štap za hodanje, te s visokim tlakom. Ipak, u Haagu je vježbom smanjio težinu i otklonio te zdravstvene probleme. Za razliku od njega, njegov kolega Mladen Markač u Haagu je imao tolike zdravstvene probleme, da mu je sud uzeo loše zdravstveno stanje kao olakotnu okolnost pri izricanju kazne. Markač je u Haagu morao na operaciju srca, a ima i problema sa šećerom.