Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Cvijeće za Tuđmana i branitelje

17.04.2011. 22:00
Cvijeće za Tuđmana i branitelje


Toni Marčić, dopredsjednik HDZ-a Gračac, kazao je da je ovo reakcija na presudu generalima, kao i dokaz da se za malo novca Gračac može urediti


Članovi Udruga “Zavjet”, “Kraljica Katarina” te Aktiv žena HDZ-a iz Gračaca subotu su proveli u uređenju Gračaca. Naime, Općinski odbor HDZ-a odrekao se dijela svojih naknada te je kupljeno 300 cvjetova koje su članice Aktiva žena HDZ-a posadile pored spomenika Franji Tuđmanu, palim braniteljima te poginulom specijalcu Jozi Ilijiću, dok su članovi udruga “Zavjet” i “Kraljica Katarina” uređivali katoličko groblje. Kako nam je rekao Toni Marčić, dopredsjednik HDZ-a Gračac, ovo je ujedno i reakcija na presudu generalima, kao i dokaz da se za malo novaca Gračac može urediti.
– U ovo korizmeno vrijeme članovi Općinskog odbora HDZ-a odrekli su se dijela svojih naknada da uljepšamo Gračac. Ovim želimo poslati poruku da Gračac može biti ljepši i uz male novce. Bili smo jedina općina u Hrvatskoj koja nije imala niti jedan posađen cvijet, u hortikulturu nije uloženo ništa i sad statistički imamo jedan cvijet na četiri kilometra. Nakon ove akcije nećemo stati, nastavit ćemo raditi kako bismo pokazali Općini i Komunalnom da se s malo novca može učiniti dosta toga, a ne financiranjem privatnih vodenica sa 100 tisuća kuna, zaključio je Marčić.