Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Doskočili i Uskocima

17.04.2011. 22:00
Doskočili i Uskocima


Golemim imperativom obilježena utakmica 23. kola nije se pokazala prevelikim teretom za rukometaše Zadra, dok su se Senjani preksinoć svrstali u red lidera koji su ovog proljeća morali potpisati kapitulaciju u Mocirama. Konačnih 24:22 sastavu Romana Perinovića donijelo je sedmu ovosezonsku pobjedu i produžetak nada u ostanak. Za ostvarenje primarnog cilja Zadranima će najizglednije trebati još četiri od maksimalnih šest bodova do kraja Prvenstva.
Zadar se u uvodnim minutama predstavio s: Bobanovićem na vratima, Mijolovićem, Jerakom i Brkljačom na vanjskim pozicijama, Humboltom i Zelićem na krilima, te Suraćem na crti – postavom koja će do sedme minute loviti minimalnu prednost gostujućih. Za 3:3 odapeo je Zelić, a plus jedan Zadranima je priskrbio Surać pogotkom s linije šest metara. Nakon Magdićeva gola za 4:4 uslijedilo je razdoblje s vratarima u prvim ulogama. Na svaku dobru Bobanovićevu reakciju, Saršon, čuvar mreže Senja, odgovarao je istom mjerom. Potonji je u istom ritmu nastavio do 12. minute i bio najzaslužniji za 4:6 gostiju. Saršonovo izdanje, odnosno sve lošija realizacija Zadra, tada je Perinovića prisilila da pozove prvi predah. Uskoci su uskoro imali i plus tri, za 5:8 zabio je Magdić u 16., no povezanim golovima Suraća, Mijolovića i Jeraka (u 19.) Zadar se potpuno vratio. Do kraja poluvremena Senjani su i dalje držali primat s golom ili dva viška, u samoj završnici imali su i napad za 11:14, međutim Zelić je sa zvukom sirene pospremio za minimalni zaostatak i najavu preokreta.
Tijek događanja početkom nastavka uvelike su odredila isključenja Cindrića i Saršona (zbog prigovora na Cindrićevu kaznu) u 30. minuti. S dva igrača više Zadar je okrenuo vodu na svoj mlin, a Zelić nastavio seriju započetu koncem prvog poluvremena. Semafor je tako u 32. pokazao 14:13, a u 34. 17:13. U oba navrata Zelić je prevario Zrinskog, drugog golmana gostiju. Na radost klupe domaćih i polupraznih tribina u Mocirama igrači u bijelim dresovima tu se nisu zaustavili, već su 40. minutu okončali s uvjerljivih 19:14. Za razliku od prvog poluvremena kada su brojnim neiskorištenim zicerima dodali i dva promašaja iz penala, Perinovićevi igrači sada su namjestili nišanske sprave, dok im je na suprotnoj strani terena samopouzdanje ulijevala pokretna i učinkovita 6-0 zona, odnosno sve raspoloženiji Cota na golu. Istu prednost Zadar će zadržati do 49. i rezultata 21:16, no od tada zaredati s tehničkim pogreškama i ishitrenim reakcijama. One su za posljedicu imale 4-0 seriju “žutih” i potpuni povratak u utakmicu. Kod rezultata 21:20 Zadranima se ulila voda u uši, a na površini ih je držao jedino Cota. Drugom uzastopnom obranom Jeraku je omogućio da u 56. zabije za 22:20. Ipak, Zadrov je dvojac time samo odgodio izjednačenje koje se dogodilo u 58.. Jerakove dvije minute kazne Vukelić je iskoristio za 22:22. U 59. kapetan domaćih se vratio u igru, omogućivši Suraću da se peti put upiše u strijelce. Do isteka vremena ostalo je 30 sekundi, a Cota je još jednom sjajnom reakcijom spriječio Vukelićev pokušaj s krila. Za bodove koji Zadru prvoligaški život znače potom je iz polukontre uspješan bio Brkljača, 10 sekundi do kraja postavivši konačnih 24:22.
– Obrana i borbenost – ono što nam je nedostajalo na posljednjim gostovanjima – protiv Senja su donijeli prevagu.
Na početku drugog poluvremena napravili smo veliku seriju, a prednost uspjeli zadržati do kraja. Čestitam momcima, dali su sve od sebe u utakmici koju je zbog obostranog imperativa bilo teško igrati – kazao je Romano Perinović, trener Zadra.
 


ZADAR – SENJ WALLENBORN 24 (12): 22 (13)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 100. Suci: Igor Barle i Saša Vučić (oba Zagreb).
ZADAR: Bobanović, Zelić 6, Šeremet, Merhar, Maričić, Šimičević, Jerak 5 (2), Mijolović 2, Brkljača 2, Čirjak, Humbolt 1, Surać 5, Klasanović, Peša 3, Cota. Trener: Romano Perinović.
SENJ WALLENBORN: Tomljanović, Vukelić 3, Laskač 1, Štokić, Brdar 2, Cindrić 6 (3), Katulić, Debelić, Zrinski, Rukavina, Saršon, Kosanović, Filipović 4 (1), Magdić 6. Trener: Nikola Čupić.
Sedmerci: Zadar 2(4); Senj Wallenborn 4 (6).
Isključenja: Zadar 12 minuta; Senj Wallenborn 12 minuta.




 


Prva HRL


Rezultati 23. kola: Zadar – Senj Wallenborn 24:22, Mladi rudar – Đakovo 26:24, Brod – Hrvatski dragovoljac 30:29, Ivančica Ivanec – Crikvenica 24:29, Osijek – Umag 26:22, Spačva Vinkovci – Prelog 42:32, Kaštela Adriachem – Županja 35:26.
Poredak: Kaštela Adr. 33, Sp. Vinkovci, Brod 31, Senj Wall. 30, Đakovo 26, Osijek 25, Crikvenica, Ivančica Iv. 23, Županja 21, Umag 19, Mladi rudar, Zadar Hr. drag. 17, Prelog 9
U 24. kolu (30. travnja) igraju: Umag – Zadar, Hrvatski dragovoljac – Mladi rudar, Đakovo – Kaštela Adriachem, Županja – Spačva Vinkovci, Prelog – Osijek, Senj Wallenborn – Ivančica Ivanec, Crikvenica – Brod.