Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Jazine predvodnici solidne sezone zadarskih drugoligaša

17.04.2011. 22:00
Jazine predvodnici solidne  sezone zadarskih drugoligaša


Svaki od tih klubova u sezonu je ušao s različitim ambicijama, a najbolji dojam su ostavili košarkaši Jazina osvojenim drugim mjestom
Dalmatinski A-2 ligaši svoje su natjecanje priveli kraju prije dvadesetak dana. Prvo mjesto je na dominantan način bez poraza pripalo Jollyju JBS iz Šibenika s čime su izborili kvalifikacije za popunu A-1 lige, dok je iz lige kao posljednjeplasirani ispao Mislav iz Podstrane. Između prvog i 12. mjesta natiskalo se deset klubova među kojima se nalaze i četiri županijska kluba Jazine, Voštarnica, Poličnik i Pet bunara. Svaki od tih klubova u sezonu je ušao s različitim ambicijama, a najbolji dojam su ostavili košarkaši Jazina osvojenim drugim mjestom.
Jazine 16-6
Pred start nove sezone žuti iz Jazina nisu bili previše optimistični. Najkasnije su se od svih klubova u ligi posložili i krenuli s pripremama pa im i očekivanja sukladno tome nisu bila na visokoj razini. Ipak dolazak na klupu Ćire Perinčića te zanimljiv roster koji se na brzinu skrpao od igrača koji su uglavnom bili bez angažmana donio je ljepša vremena za ovaj klub. Malo-pomalo pobjede su počele pristizati i odjednom su postali jedini konkurent preambicioznom Jollyju JBS za prvu poziciju. Ta trka je trajala sve do 14. kola kad je poraz na domaćem parketu od Šibenčana ugasio posljednju nadu da će se Perinčićevi igrači dočepati vrha. Na kraju se može konstatirati zadovoljstvo ulogom viceprvaka, što prije početka sezone u tom klubu nitko nije mogao očekivati.
– Izuzetno smo zadovoljni proteklom sezonom u kojoj smo ostvarili maksimalan rezultat s drugim mjestom. Sa 16 pobjeda u 22 utakmice bili smo nakon Jollyja JBS najdominantniji u ligi i to je rezultat koji nismo u najboljem scenariju mogli predvidjeti. Prekretnica sezone je bio odlazak našeg najboljeg igrača Ive Josipovića u Joly JBS i tim prelaskom mi smo izgubili sve šanse u toj utrci za prvim mjestom. U tom drugom dijelu sezone je opao malo motiv i intenzitet treninga te smo unatoč nekim porazima uspjeli završiti sezonu odmah iza Šibenčana. Uz četvoricu iskusnijih igrača (Tomislav Dražović, Ivan Čular, Kristijan Ercegović i Mate Anđelić) dobili su priliku i naši najmlađi koju su najbolje iskoristili Bučaj i Rutar i to možemo smatrati dobitkom na kraju – kazao je Čedomir Perinčić.
Uz sve ovo navedeno vrijedno je istaknuti podatak da su Jazine u svim utakmicama sa županijskim konkurentima odnijele pobjede, što definitivno potvrđuje njihovu premoć ove sezone.
Voštarnica 12-10
Nakon Jazina najbolje plasirani su bili košarkaši Voštarnice koji su sezonu završili na četvrtom mjestu. Posljednje dvije sezone navikli su svoje poklonike na osvajanje drugog mjesta, no mnoge promjene u ovoj momčadi koju je predvodio Boris Hrabrov dovele su do toga da je i ovaj plasman za njih bio veliki uspjeh.
– Rezultatom osobno čak i nisam toliko zadovoljan. Do posljednjeg kola smo trebali biti u borbi za drugo mjesto, no po mom mišljenju, mislim da nam nije dopušteno da to i ostvarimo. Nakon te burne utakmice protiv Jazina (isključenje Hrabrova op.a) jednostavno su moji igrači izgubili motiv da nastavimo borbu za što bolje pozicije. Iako to drugo mjesto nije nosilo ništa bitno osim prestiža, misli da smo zaslužili biti u borbi, no ispalo je drugačije. Sezonu smo počeli s problemima, nismo reagirali dobro, neki igrači su nas napustili. No ovi momci koji su ostali pokazali su karakter i želju za borbom te sam iznimno ponosan na njih. Prije svega tu bih istaknuo Domagoja Vidakovića i Juricu Dražovića koji su pokazali svojim igrama i angažmanom da su zaslužili igranje i u jačem rangu. Pored njih bih istaknuo Juru Dvornika koji je svojim pristupom i motivacijom kod ostalih probudio želju za napretkom. Naravno, ne smijem zaboraviti Grgurovića i Lovrića koji su uz gore tri spomenuta činili iskusniji dio momčadi i na najbolji mogući način usmjeravali naše mlade igrače – kazao je Hrabrov.
Poličnik 12-10
Kao i Voštarnica, Poličnik je ostvario isti broj pobjeda i poraza, što ih je na kraju svrstalo na peto mjesto ljestvice. Njihov trener Darko Frakin sezonu je ocijenio u skladu s očekivanjima koje je Uprava imala prije početka sezone.
– Po očekivanju smo završili sezonu u gornjem dijelu ljestvice te smo u tom pogledu zadovoljni učinjenim. Predviđao sam da će glavnu riječ u ligi voditi tri kluba: Joly JBS, Jazine i Kaštela te se to na kraju i obistinilo. Mi smo uz Voštarnicu bili stalno blizu tog terceta, borili se za četvrto mjesto i na kraju smo zbog koš razlike završili na petom mjestu. Prvi dio sezone smo se tražili, imali neke neočekivane poraze, no u nastavku smo se uspjeli pojačati te smo zaigrali puno bolje. Možemo eventualno žaliti za domaći poraz od Jazina i za nekim utakmicama protiv županijskih konkurenata, no konačna ocjena je više nego zadovoljavajuća. Šteta što naš predviđeni roster sa Stjepanom Marinovićem na čelu nije bio dugotrajno rješenje (Marinović odustao od aktivnog igranja) jer bi onda kotirali još bolje – kazao je Frakin.
Pet bunara 9-13
Najlošije plasirana je na kraju završila momčad Pet bunara. Oni su jedini županijski A-2 ligaš koji je ove sezone mijenjao trenera. Umjesto Tihomira Bujana je došao Samir Žuža koji je imao zadatak da osigura ostanak u ligi. To je i ostvareno s osmim mjestom za koje je bilo potrebno uknjižiti 9 pobjeda i 13 poraza.
– Nakon odlaska Tihomira Bujana, zatekao sam u klubu igrače koji su startali u sezonu plus Ivo Pavić koji je pristigao iz Borik-Puntamike. U drugom dijelu sezone smo ostali bez Gligore, Pavić je mogao igrati tek neke utakmice dok smo u međuvremenu ostali bez ozlijeđenog ponajboljeg Franka Šange. Sve to je utjecalo da pošto-poto moramo osigurati ostanak u ligi što smo i ostvarili, no smatram da ovaj klub treba u budućnosti davati više prilike najmlađim igračima i onima koji ne igraju mnogo u matičnom KK Zadru. U jednom trenutku u našem sastavu su se nalazili Ramljak i Vlaić koji su silom prilika bili aktivirani za prvi sastav Zadra. Tako smo znali biti bez širine u nekim utakmicama i tu smo izdržali s obzirom na lijepi broj pobjeda ostvaren ranije – kazao je na kraju Žuža.
 


A-2 liga jug 2010./ 11.


Poredak: Jolly JBS 44, Jazine 38, Kaštela 35, Voštarnica, Poličnik 34, Metković 32, DOŠK, Pet bunara 31, Šibenka, Solin 30, Omiš Galeb 29, Mislav 28




 


Liga koja se razvodni na pola sezone


Sva četiri trenera složili su se u glas da trenutačni koncept natjecanja u A-2 ligama definitivno doprinosi neatraktivnosti same lige koja već dugi niz sezona nakon prve polovice gubi na natjecateljskoj draži. Ove sezone dominirao je Jolly JBS, lani je to bio Alkar, pretprošlu Kaštel galerija, a sezonu prije toga Trogir. Svi ti klubovi već bi nakon pola sezone riješili pitanje prvog mjesta tako da bi motivacija znatno opadala kod ostalih klubova kako bi se sezona približavala svom kraju. Od 14. kola kad su Jazine izgubile od Jolly JBS-a na svom parketu liga je imala svoju natjecateljsku draž jedino po pitanju opstanka za koji su se borila dva kluba. Ostatak lige je igrao samo za prestiž.
– Šteta je što se svake sezone na polovici sezone liga razvodni i onda se gubi motivacija i kod igrača, i trenera, i publike. Trebalo bi na tom planu nešto izmijeniti, možda uvesti doigravanje koje bi onda sigurno donijelo puno više neizvjesnosti, a k tome i više gledatelja na tribine. Smatram da je ova A-2 liga jug izuzetno kvalitetna, što će potvrditi da svake sezone naš prvak uspije u kvalifikacijama za popunu A-1 lige ostvariti prelazak u taj viši rang. I to je sigurno motiv da se nešto u budućnosti promijeni na tom planu – kazao je Darko Frakin, trener Poličnika.