U očuvanje morskih algi i cvjetnica uključeni i mladi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Članovi Udruge "Aurelia" učenicima i studentima približili zanimljiv pomorski biljni svijet

Udruga za očuvanje bioraznolikosti "Aurelia" nastavlja s realizacijom projekta "Doprinos poznavanju i očuvanju morskih algi i cvjetnica Zadarske županije". Terenski dio ovog projekta održan je u subotu na zadarskoj rivi, ispred zgrade Sveučilišta. Provedbi terenskog dijela projekta članovima zadarske Udruge "Aurelia" pridružili su se i studenti biologije, okupljeni u sekcije za alge Udruge studenata biologije BIUS te učenici Osnovne škole Šime Budinića.

Tom su prilikom članovi zadarske Udruge "Aurelia" zanimljiv pomorski biljni svijet približili učenicima i studentima, predstavljajući im morske alge i cvjetnice koje rastu u ovdašnjem podmorju. Uz to učenici Osnovne škole Šime Budinića prikupljali su podatke za digitalni herbarij morskih algi i cvjetnica Zadarske županije.

Ivana Zubak, predsjednica Udruge "Aurelia", pojasnila je da je projekt "Doprinos poznavanju i očuvanju morskih algi i cvjetnica Zadarske županije", koji ima edukativan karakter, započeo u prosincu prošle godine kao svojevrstan nastavak dotadašnjih uspješnih projekata Udruge. Do sada su održana edukativna predavanja za učenike te jedno javno predavanje u zadarskoj Gradskoj knjižnici u veljači ove godine.

Projekt "Doprinos poznavanju i očuvanju morskih algi i cvjetnica Zadarske županije" nastavlja se prikupljanjem i obradom materijala. Nakon toga slijedi digitaliziranje zbirke, izrada plakata, letaka i panoa.

Inače, morske alge i cvjetnice važna su karika u zamršenoj mreži odnosa u morskom ekosustavu. One proizvode kisik, stvaraju organsku tvar, pružaju sklonište brojnim morskim organizmima, stabiliziraju obalu i pročišćavaju more. Kako bi se ukazalo na njihovo značenje, Udruga "Aurelia" provodi edukativni i informativni projekt "Doprinos poznavanju i očuvanju morskih algi i cvjetnica Zadarske županije".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno