Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nagrada za ostvareno

17.04.2012. 22:00
Nagrada za ostvareno


Danas se igraju prve polufinalne utakmice doigravanja za stolnoteniskog prvaka Hrvatske. Zadarski Donat, koji je kao četvrtoplasirana momčad Superlige izborio borbu za titulu danas dočekuje sastav nedodirljivog Dr. Časla koji u svojim redovima ima dva bivša igrača Zadra, Tomislava Kolareka i Jia Zenga te naturaliziranog Kineza Ruiwu Tana. Zadarski sastav, u kojemu nastupaju Tomislav Maraković, Domagoj Maglić i Alan Jalžabetić, u ovom dvoboju ipak nema prevelike šanse.
– Igramo prvu utakmicu u Zadru, ali to za nas ne znači previše. Dr. Časl je prejaka momčad i sigurno da uopće ne treba govoriti tko je u ovoj momčadi favorit – rekao je trener Donata Denis Karlović, koji je u potpunosti zadovoljan sezonom.
– Ovo polufinale je za nas svojevrsna nagrada. Mi smo svoj cilj postigli ulaskom u doigravanje i sad potpuno mirno i opušteno možemo odigrati dvoboje s Dr. Časlom.
Dvoboj između Donata i Dr. Časla počinje danas u Zadru u 17 sati. U isto vrijeme u Dubrovniku se sastaju domaći Libertas Marinkolor i Zagreb. Nakon toga se igraju uzvrati u Zagrebu te eventualne treće utakmice, također u Zagrebu. Uzvratni dvoboj Dr. Časla i Donata je na rasporedu u subotu u 11 sati, a eventualnu majstoricu nije realno čekati.
Osim polufinalnog dvoboja za prvaka Hrvatske, drugu momčad Donata čeka kudikamo teži izazov. Naime, nakon što je Donat glatko osvojio prvo mjesto u Dalmaciji, kreće na završne kvalifikacije za Drugu ligu. One su na rasporedu 11., 12. i 13. svibnja u Zadru. Uprava i stručni stožer Donata imaju namjeru iduće sezone svojim mladim igračima pružiti priliku nastupa u Drugoj ligi gdje bi stjecali važno iskustvo.
– Našim mladim igračima Antoniju Goji i Anti Ražovu priključit će se Davor Karlović i Stipe Josipović. Ukoliko uđemo iduće sezone će naši igrači imati priliku igrati jake utakmice – dodao je Karlović.