Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Stablo okitili plastičnim vrećicama

17.04.2012. 22:00
Stablo okitili plastičnim vrećicama


U sklopu promotivnih aktivnosti vezanih za veliku akciju Zelena Čistka aktivisti udruge “Eko Zadar” su u ponedjeljak plastičnim vrećicama “kitili” stablo na Poljani Ivana Pavla II.
Zelena Čistka je velika akcija čišćenja divljih odlagališa koja će se u subotu održati diljem Hrvatske. Akcija je dio velikog globalnog pokreta “Let’s do it – World Cleanup” u koji se do sada uključila 91 zemlja svijeta te se sa sigurnošću može reći da ovaj pokret okuplja najveći broj volontera ikada.
Cilj akcije kićenja stabla plastičnim vrećicama bio je ukazati na veliku količinu plastičnih vrećica koje završavaju svugdje u prirodi. Pitanje je bi li koristili toliko puno plastičnih vrećica da su nam sa njima zagađena i stabla na omiljenoj gradskoj šetnici? 
Osim nepravilno odloženih plastičnih vrećica i ostalog otpada u prirodi, plastične vrećice nakon odlaganja na službene deponije nerijetko zbog bure ili drugih vjetrova odlete na obližnja stabla te prave svojevrsne izložbe na granama stabala koje podsjećaju na “post-apokaliptični” svijet koji bi nas lako, ako nastavimo ovim tempom zagađivanja okoliša, mogao dočekati. Procjene su da u cijeloj Zadarskoj županiji ima preko 200 divljih odlagališta.
Ovim putem iz udruge pozivaju sve građane koji ovaj problem sanacije divljih deponija smatraju važnim da se uključe veliku volontersku akciju! Kontaktirati ih možete na 023/300-119 ili na 097/711-6544, poručuju iz Eko Zadra.