Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Svjedok: Iskaz sam dao pod prisilom gospićke policije!

17.04.2012. 22:00
Svjedok: Iskaz sam dao pod prisilom gospićke policije!


– Čovjeka sam sreo u hodniku jutros i pitao ga što radi ovdje, a on mi je odgovorio da je optužen jer ga ja teretim za prodaju marihuane. Nisam ni znao da je on Bojan Bilić niti sam ikada od njega kupio “travu” – naglasio je svjedok Ivan Brkljačić


Gospođo sutkinjo, ja ove ljude ne poznajem. Znam samo ovoga ovdje jer sam od njega kupovao hamburgere – pokazujući Bojana Bilića, rekao je instruktor vožnje iz Gospića, Ivan Brkljačić sa svjedočke klupe Županijskog suda u Zadru gdje se sudi osmorici uglavnom s područja Korenice.
Oni su optuženi da su od sredine prosinca 2008. pa tijekom nekoliko sljedećih mjeseci 2009. godine, nabavljali i dilali marihuanu u većim i manjim količinama. Naglašavajući kako ne zna zbog čega je pozvan na sud, Brkljačić je pojasnio kako je iskaz kojim za preprodaju tereti Bilića dao pod prisilom gospićke policije i to konkretno policajca kojeg je opisao kao osobu nižeg rasta kojeg zovu Perica i inspektora kojeg zovu Biljan.
– Čovjeka sam sreo tu u hodniku jutros i pitao ga što radi ovdje, a on mi je odgovorio da je optužen i da je tu jer ga ja teretim za prodaju marihuane. Ja nisam ni znao da je on Bojan Bilić do maloprije, niti sam ikada od njega kupio “travu”. Policajac Perica zaprijetio mi je da će mi uzeti instruktorsku dozvolu ako ne kažem točno to što sam i rekao istražnom sucu. Ja jedino što znam raditi je naučiti čovjeka voziti. To mi je posao i od toga živim pa sam u strahu za egzistenciju to tada izjavio – posvjedočio je Brkljačić, a slične primjedbe na policiju i sud u Gospiću imao je i svjedok Mario Paić. I on je opovrgao da je ikada kupio ili svjedočio kupoprodaji marihuane od bilo kojeg od osmorice optuženih.
 U nastavku suđenja ispitano je još sedam svjedoka i to svi izvanraspravno zbog toga što se na jučerašnjem ročištu nije pojavio trećeoptuženi Zdravko Gostović. Njegov branitelj ispričao ga je pojašnjavajući kako je prije suđenja zbog jakih bolova u ekstremitetima otišao u zadarsku Hitnu medicinsku pomoć u pratnji Borisa Vuića koji je na jučerašnju raspravu bio pozvan kao svjedok.
Osmoricu muškaraca u dobi od 23 pa do 57 godina od kojih je većina podrijetlom iz susjedne BiH, a žive u Korenici, tužiteljstvo je optužilo za preprodaju marihuane u više navrata na području Korenice, Gospića, Otočca, Zagreba i otoka Krka. Riječ je o Nikoli Balaću (26) koji je u ovoj “priči” prvookrivljeni, Bojanu Biliću (27), Zdravku Gostoviću (33) zvanom Struja, Alagu Babiću (57), Draganu Ramljaku (37), zatim ocu Dragi Anušiću (48) i njegovom sinu Denisu (23) te Adisu Trejiću (32). Otac i sin su jedini priznali krivnju dok su ostala šestorica izjavila kako nemaju nikakve veze s dilanjem trave.
Suđenje se nastavlja početkom svibnja.