Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nagrade najboljim fotografima osnovnih i srednjih škola

Autor: Vanja Mirčeta

17.04.2013. 22:00
Nagrade najboljim fotografima osnovnih i srednjih škola

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Osim izložbe fotografija, jučer su studenti održali okrugli stol na temu Ekohistorija na zadarskom Sveučilištu, dok je u konobi “Na po ure” priređena poetsko-glazbena večer pod nazivom “Zelena rapsodija”


Jučer su otvaranjem izložbe fotografija učenika osnovnih i srednjih škola pod nazivom “Zeleni objektiv – More života” te dodjelom nagrada najboljim radovima svečano otvoreni tradicionalni Eko dani, velika ekološka manifestacija Prirodoslovno-grafičke škole koja traje od 17. do 22. travnja, već dvanaestu godinu za redom.
Birali fotografi Zadarskog lista
Od 70-ak radova žiri sastavljen od fotoreportera Zadarskog lista Zvonka Kucelina, Ivana Jamičića i Marina Gospića izabrao je po tri najbolja u kategoriji osnovnih i srednjih škola.
Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola, diplomu te digitalni aparat osvojio je Lovre Marasović, dok su drugo i treće mjesto, diploma, USB stick i optički miš pripali Petri Vigan. U kategoriji srednjih škola, prvo mjesto, diploma i digitalni aparat pripali su Petri Novačić. Drugo, odnosno treće mjesto, diplome, USB stickove i optičke miševe osvojili su Kristina Zurak te Nikolina Zurak.
Ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole, Tomislav Grbin istaknuo je zadovoljstvo učeničkim radovima koji će u hodniku škole biti postavljeni iduća dva tjedna dok će prvonagrađeni, prije nagrađivani i neki školski radovi biti izloženi na izložbi pod nazivom “Plavi kadar” u Kneževoj palači u sklopu Dana županije posljednjeg dana Eko dana u ponedjeljak 22. travnja.
– Danas smo formalno otvorili Eko dane kroz koje će se u sljedećih nekoliko dana odvijati puno različitih događanja, od raznih predavanja, tribina, izložbi, biciklijade, poetskih večeri, sportskih turnira, eko akcija te zabavno glazbenog programa. Izložbe fotografija uz našu tradicionalnu biciklijadu su okosnica naših događanja. Naime, veliku pažnju u našoj školi posvećujemo upravo fotografiji, jer unutar škole imamo zanimanja medijskog i grafičkog tehničara te su nam izložbe ovakvog tipa jako važne, istaknuo je Grbin.
“Reciklirajmo zajedno”
Osim izložbe fotografija, jučer su studenti održali okrugli stol na temu Ekohistorija na zadarskom Sveučilištu, dok je u konobi “Na po ure” priređena poetsko-glazbena večer pod nazivom “Zelena rapsodija” u kojoj su sudjelovali učenici Prirodoslovno-grafičke škole i njihovi gosti, glumci, pjevači i svirači.
Već danas u 13 sati nas očekuje izvlačenje parova za turnir u odbojci uz prigodni program, dok će se u Studentskom klubu s početkom u 18 sati održati radionica “Reciklirajmo zajedno – Do it yourself” te će se s početkom u 20 sati u caffe baru “Đina” otvoriti izložba fotografija prof. Karmen Turčinov pod nazivom “Sjećanja – More života”.