Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Stephanie Milda zapjevala s Mladenom Grdovićem

Autor: Vanja Mirčeta

17.04.2013. 22:00
Stephanie Milda zapjevala s Mladenom Grdovićem

Foto: Vedran SITNICA



Djevojčica koja je u humanitarnoj akciji povezala cijelu Hrvatsku preksinoć je na pozornici dvorane u Višnjiku zapjevala s Mladenom Grdovićem na oduševljenje brojne publike


Gotovo šest tisuća ljudi preksinoć je u sportskoj dvorani “Krešimira Ćosića” na Višnjiku pratilo javno snimanje 500. zabavno-glazbene emisije HRT-a “Lijepom našom”, u kojoj je pod palicom Branka Uvodića nastupio niz folklornih, klapskih i estradnih izvođača.
Publiku u rasprodanoj dvorani pozdravio je župan Stipe Zrilić.
Najljepši rođendanski poklon
– Zahvaljujem HRT-u i našem prijatelju Branku Uvodiću što nam je u sklopu Dana županije i 20. obljetnice Zadarske županije omogućio da zajedno proslavimo i 500. emisiju “Lijepom našom”. Naša županija prekrasan je dio Zemlje, a pripada svima nama koji ovdje živimo. Dičimo se značajnim prirodnim ljepotama i raznolikosti običaja kako u zaleđu tako i na otocima. Na ovim prostorima živjele su mnoge generacije koje su stvorile prebogatu kulturnu baštinu koju danas svi čuvamo kao svoju tradiciju. Naime, nove generacije imaju zadatak sačuvati ju te je prezentirati javnosti i tako stvoriti nove vrijednosti koje će sutra prenijeti na svoje potomke, istaknuo je Zrilić.
Uvijek odlična Tovareća mužika
“Lijepom našom” efektno je otvorila Tovareća mužika iz Sali, koji su svojim radom uvršteni u nematerijalnu kulturnu baštinu naših prostora, spuštajući se s tribina, preko parketa do pozornice. Nakon njih su uslijedili brojni čuvari hrvatske baštine KUD-ovi “Sveta Kata” – Zemunik, “Družina” – Pag, “Gradina” – Polača, “Bokolje” – Dobropoljana, MPS “Sokolovi” – Ravni Kotari, klape “Donat” – Zadar, “Libar” – Privlaka, “Kaleta” – Zadar, “Kožino” – Kožino, “Bibinje” – Bibinje, “Leut” – Zadar, “Asseria” – Benkovac te klapa “Sol” – Pag. Nakon toga je uslijedio drugi dio emisije u kojemu je uglavnom bila zastupljena zabavna glazba. U njemu smo imali prigodu poslušati tamburaški orkestar “Branimir” & Žiga, Banana band, Davora Pekotu i klapu “Niko”, Slavonia band, Mladena Grdovića i Slavonia band, Nelu Šarić & Krešu Perovića, Ivicu Sikirića Iću i klapu Bibinje, Mirka Švendu Žigu i Slavonia band, Bepa i Davida, Marinu Tomašević, Zorana Jelenkovića, Emiliju Kokić, Marka Perkovića Thompsona i Slavonia band te klapu Intrade.
Političari u prvom redu
Snimanje je teklo uobičajenim, dobro uhodanim tijekom, s produkcijom na visokoj razini, te odličnom organizacijom. Emisija će na prvom programu HRT-a biti prikazana u dva dijela, 4. i 11. svibnja, a osim glazbene večeri, pripremljena je i reportaža o Zadru i okolici.
Poznati voditelj Branko Uvodić istaknuo je svoje oduševljenje ljepotama i ljudima u Zadarskoj županiji, kroz smijeh posebice navodeći vina Rade Bobanovića.
– Sa snimanjem emisije započeli smo 1996. godine u Zagrebu. Zadar je u mome srcu i odabran je upravo stoga jer smo uvijek nailazili na više nego dobar prijem. Dva puta u Jazinama dvorana nam je bila pretijesna za sve koji su željeli podijeliti radost bogatstva hrvatske tradicijske kulture. U ove dvije emisije snimljene u ovoj prekrasnoj dvorani uživat će svi gledatelji. Imate zaista poseban grad koji ima puno dobrih klapa, izvođača, KUD-ova, itd., on je zapravo jedna velika riznica tradicijske kulture. Ima se što pokazati i napraviti. Ovo je jedan od načina na koji ovaj prelijepi grad treba ponuditi i turistima koji će nakon ovih emisija, vjerujemo, u još većem broju doći i uživati u svim ovim blagodatima koje nam je dragi Bog podario, zaključio je Uvodić.
U 500. emisiji “Lijepom našom” u izuzetno dobroj i pozitivnoj atmosferi uživali su i župan Stipe Zrilić, gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić, gradonačelnik Benkovca Branko Kutija, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta, dožupan Međimurske županije Matija Posavec te mnogi drugi.
Mladen opet dignuo publiku na noge
Nakon nedavne prometne nezgode kada se automobilom marke Jaguar zabio u betonski stup nedaleko od svoje kuće i napuhao 2,5 promila čime je postao rekorder “Akcije vikend” PU Zadarske, Grdović se pojavio živ, zdrav i veseo na još jednom snimanju emisije “Lijepom našom”.
Euforiju nekoliko tisuća žitelja Zadarske županije izazvao je kada mu se na pozornici pridružila i malena Stephanie Milda sa sestricom. Djevojčica koja je u humanitarnoj akciji ujedinila cijelu Hrvatsku i ovaj put je na noge dignula cijelu dvoranu.