Ivo Bilić predstavio strateške aktivnosti Kentbanke

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 

Kentbank d.d. predstavila je nove članove svoje Uprave, te  najavila strateške aktivnosti  za nadolazeće razdoblje poslovanja.  Od kraja veljače 2015. mjesto predsjednika Uprave Kentbank d.d. preuzeo je Ivo  Bilić, a novim članom Uprave imenovan je i Emir Deldag, koji također u  svojoj karijeri bilježi dugogodišnje bankarsko iskustvo.

- Dosada orjentirana uglavnom na transakcijske i mjenjačke poslove,   namjera  Kentbank d.d. za nadolazeće razdoblje je postati univerzalna  banka sa snažnim uporištem na poslovanje s građanima, malo i srednje  poduzetništvo, na korporativni sektor i faktoring, izjavio je novi predsjednik Uprave Kentbank Ivo Bilić.

- Tome pridonose i podaci o konstantnom rastu depozita, povećanje  broja zaposlenih sa 87 osoba na kraju  2011. godine na 139 osoba na kraju 2014. godine, otvaranje novih podružnica diljem Hrvatske, a proteklih  su godina uvedeni i novi core sustav i data centar, zaključio je prilikom  predstavljanja Ivo Bilić, predsjednik Uprave Kentbank d.d. U 1. kvartalu  2015. Banka bilježi i povećani broj računa za 10% , te povećani broj klijenata za 5%.

Kentbank d.d. je prva banka po rastu aktive u Hrvatskoj u 2013. i 2014.  godini, čiji plan za ovu godinu uključuje značajan rast, te se za kraj 2015.  planira razina aktive u iznosu 1.399 milijuna kuna odnosno 181,79 milijuna eura.

Tijekom 2015. godine Banka uvodi i nekoliko strateških noviteta u svoje poslovanje, koji će pridonijeti njenom budućem razvoju u Hrvatskoj, a  s vremenom i u regiji.

U planu je otvorenje novih podružnica, u lipnju 2015. u Zadru, te u  srpnju 2015. u Varaždinu, a tijekom 2016. godine bit će otvorene i dodatne tri podružnice u Zagrebu. U poslovanje Banke uvodi se nova strategija čime će organizacija Banka biti prodajne orjentacije, usmjerena u potpunosti klijentima koristeći pritom domaća znanja i međunarodna iskustva Banke.

Shodno tome, u iduća dva kvartala 2015. godine Kentbank uvodi i nekoliko novih proizvoda: novo internet bankarstvo, kartično poslovanje,  Ino garancije i dokumentarni akreditive, mikrofinanciranje u suradnji sa  HBOR-om, subvencionirane kredite u suradnji sa Ministarstvom poduzetništva i obrta, stambene i potrošačke  krediti, te nenamjenske kredite  sa CPI.

Naglasak Kenbank d.d. je i na unapređenju Sektora za srednje i malo  poduzetništvo, čiji su ciljevi  povećanje avista sredstava, povećanje profitabilnosti, veći broj potencijalnih klijenata, te povećanje prihoda od naknada platnog prometa.

Turske investicije u Hrvatsku do sada su realizirane u sektorima financija, zdravstva, turizma i energetike, također postoji interes ulaganja u  logistički sektor (luka Rijeka ). S obzirom da je namjera Kentbank d.d  dati svoj doprinos razvoju hrvatsko-turskih gospodarskih odnosa i služiti  kao most koji spaja gospodarstvenike obje zemlje,  važan novi proizvod  za ostvarenje plana u 2015. godini svakako je TURKISH DESK - mjesto  susreta informacija i inicijativa hrvatskih tvrtki koje imaju namjeru trgovati u Turskoj, kao i turskih koje zanima domaće tržište.  U okviru navedenog projekta, Kentbank d.d. će krajem ove godine organizirati  dvije  zanimljive konferencije, jednu  u Hrvatskoj pod nazivom "Kako poslovati  sa Turskom", a u četvrtom kvartalu 2015. godine i konferenciju u Turskoj  pod nazivom  "Kako poslovati s Hrvatskom".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno