Lorencin obećao dodatnu pomoć za zadarski TIC

Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA

Ministar turizma Darko Lorencin  izrazio je zadovoljstvo projektom Vrata u kulturu grada Zadra kojim će Zadar dobiti vrijedan objekt  kao spoj kulturne baštine i Turističko-informativnog centra, čije je gradilište u palači Cedulin posjetio.

Arheologinja iz zadarskog Muzeja antičkog stakla, Nika Cohen, upoznala je ministra s poviješću i tijekom arheoloških radova u Palači Cedulin  koja bi već dogodine trebala biti Turističko-informativni centar.

- Nesumjivo će i ovaj budući Turističko-informativni centar podvući  vrijednost ove turističke destinacije. Ministarstvo turizma već je izdvojilo  milijun kuna potpore još u prosincu prošle godine za uređenje zadarskog TIC-a, a u cilju razvoja turističke infrastrukture. Ukoliko bude potrebno nastojat ćemo i dodatno pomoći. Stavljanjem u funkciju ovakvog  TIC-a pružamo još bolju dobrodošlicu svim turistima, omogućava  im se  da bolje upoznaju destinaciju te ih usmjeravamo da iskoriste sve atrakcije koje im se pružaju tijekom njihovog odmora. Osim toga, na ovaj način  obnovit će se sada zapuštena Palača Cedulin u centru grada, a turističke  će zajednice dobiti zaista reprezentativan prostor - rekao je ministar  Lorencin.

Građevinski radovi na budućem TIC-u trebali bi započeti početkom  svibnja, a izvođač radova odabrat će se sljedeći tjedan.

U pratnji ministra Lorencina, kao domaćini,  bili su dogradonačelnik  Zadra Zvonimir Vrančić i direktor Turističke zajednice Grada Zvonko  Šupe.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno