Vratili se kući s (još) dvije nagrade

Slika korisnika admin
Iris Pavić Tumpa, ravnateljica KLZ-a

U sklopu programa svečanog zatvaranja 8. Festivala hrvatske drame za djecu „Mali Marulić" u Gradskom kazalištu lutaka Split  dodijeljene su nagrade najboljim ostvarenjima u nekoliko kategorija.  Stručni žiri u sastavu Nenni Delmestre, Marko Leko, Damir Klemenić,  Nina Gojić i Igor Tretinjak odlučivao je o dobitnicima nagrada.

Zadarski ansambl Kazališta lutaka na ovom je festivalu sudjelovao sa  dvije predstave - Nečisti i djevojka te Genijalni genije, a za ovu potonju  osvojili su dvije nagrade.

Nagrada za najbolji originalni tekst otišla je u ruke Tamari Kučinović  za tekst predstave, a za likovno oblikovanje predstave predstave nagradu je dobila Gulnaz Fatykhova.

Predstava Genijalni genije bavi se likom i djelom velikog Leonarda da  Vincija, a u verziji zadarskog Kazališta lutaka neshvaćeni genije često  sam sebi najveći neprijatelj jer dopušta svojim sumnjama i strahovima  da preuzmu kontrolu.

Genijalnom geniju ovo nisu prve nagrade. Na ASSITEJ-u lani u  Čakovcu osvojila je nagrada za likovno oblikovanje (kostimi i scenografija) koja je otišla u ruke Gulnaz Fatykhove te nagradu za najbolje žensko glumačko ostvarenje koju je osvojila Paola Slavica za ulogu Franceska u predstavi.

Na lanjskom PIF-u u Zagrebu osvojila je nagradu Dječjeg žirija. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno