Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dobiti Cedevitu da izbjegneš Cedevitu

17.04.2017. 22:00
Dobiti Cedevitu da izbjegneš Cedevitu


Mi se nemamo čega bojati. Moramo vjerovati u svoju kvalitetu i sadašnju formu. Sigurno da ćemo napraviti sve da nastavimo sa serijom pobjeda. Nadam se su i navijači prepoznali pozitivno stanje u momčadi i ovim putem ih pozivam da dođu pogledati kvalitetnu košarkašku predstavu dviju dobrih momčadi – rekao je trener Zadra Aramis Naglić
Sretan Uskrs svim Zadranima i navijačima Zadra – za početak je rekao trener Zadra Aramis Naglić, a nakon toga je i najavio zaostali dvoboj A-1 lige, u kojemu njegova momčad igra protiv Cedevite. Iako bi u “običnoj” situaciji više-manje svaki poznavatelj košarke zaključio da je u ovoj utakmici favorit Cedevita, danas možda to i nije tako. Naime, “vitamini” u Zadar stižu bez vitamina. Pometeni su u finalu ABA lige protiv Crvene zvezde, a osim toga ostali su bez svojih Amerikanaca Ryana Boatrigha i Rashada Jamesa, možda i napadački najjačih karika, a posebno je za Zagrepčane opasan izostanak Boatrigha, koji se vrlo brzo nametnuo kao najbolji igrač Cedevite. Dok bi se on, u teoriji, i mogao vratiti do kraja sezone (iako je to teško očekivati), za Jamesa je ova sezona završena. A duži oporavak čeka i Marka Arapovića, koji se pak ozlijedio u polufinalnoj seriji protiv Partizana. Dakle, ozlijeđena i potrošena Cedevita, protiv odmornog Zadra, koji ovaj dvoboj očekuje sa devet pobjeda u nizu. Derbi počinje u 18 sati.
– Mi se samo možemo nadati da ce Cedevita potrošena – dodao je oprezni strateg Zadra, nastavivši:
– Zapravo i bez obzira na potrošenost, izostanak Amerikanaca koji su im napadački udarne igle, Cedevita je i dalje favorit, pošto se radi o izuzetno kvalitetnoj momčadi, koja je odlično pokrivena na svim pozicijama. Svi ti igrači su cijelu sezonu igrali u vrlo visokom ritmu i sigurno će za nas ovo biti izuzetno težak ispit… Ali i odlična uvertira za doigravanje.
Iako nema starne “jedinice” i “trice”, vanjska linija Cedevite nije baš slaba. A ne može niti biti, kada su tu Marko Tomas, Luka Babić, Filip Krušlin, Toni Katić pa i Džanan Musa. Nedostajat će treneru Veljku Mršiću i Arapović na poziciji visokog krila, pogotovo jer taj igrač može odlično otvoriti reket i stvarati prostor vanjskim igračima na prodoru, ali i centrima za leđnu igru, a u tome je vrlo opasan Miro Bilan, ali i Mirza Begić.
– Bilan nam uvijek stvara dosta problema u reketu. Naši centri se teško nose s njim i sigurno da ćemo morati napraviti sitne promjene u branjenju tog igrača, kako bi ga uspjeli zaustaviti. Ali osim Bilana, Cedevita ima niz odličnih igrača na vanjskim pozicijama, poput Marka Tomasa. O njegovoj motivaciji ovisi i igra Cedevite. Tu su Babić, Krušlin, Katić, reprezentativci ili igrači koji su na pragu reprezentacije.
Ipak, Naglić ističe kako vjeruje u svoju momčadi vjeruje u nastavak pozitivne serije.
– Mi se nemamo čega bojati. Moramo vjerovati u svoju kvalitetu i sadašnju formu. Sigurno da ćemo napraviti sve da nastavimo sa serijom pobjeda. Nadam se su i navijači prepoznali pozitivno stanje u momčadi i ovim putem ih pozivam da dođu pogledati kvalitetnu košarkašku predstavu dviju dobrih momčadi. Njihova podrška nam zaista mnogo znači. Na nama je da im prezentiramo dobru igru i spremimo se za “play off”, koji je najvažniji dio sezone, u kojemu se pokazuje tko su pravi igrači.
A eventualnom pobjedom protiv Cedevite, Zadru se otvara šansa baš da izbjegne tu istu Cedevitu u prvom krugu doigravanja.