Gradu odobreno 16 milijuna kuna za kanalizaciju i promjenu vodovodnih cijevi

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Na sjednici Gradskog vijeća usvojene su odluke o izradi izmjena i dopuna UPU-a Crvena luka i UPU-a Kumenat, čime je dano zeleno svijetlo za izgradnju čak 3650 ležajeva u hotelskom smještaju.

- Turističko naselje Crvena luka umjesto predviđene izgradnje vila traži izgradnju 10 posto vila i 90 posto hotela, odnosno 750 ležajeva u hotelskom smještaju s minimalno četiri zvjezdice, kazao je gradonačelnik Ivan Knez.

U odluci o izgradi UPU-a uređenja zone ugostiteljsko-turističke namjene (T1) uz Kumenat radi se o površini od 29 hektara.

- Grad i država su u vlasništvu zone za koju su interes iskazali investitori iz Italije. Gradili bi hotele s 2900 ležaja sa svim sadržajima, obznanio je Knez.

Na aktualnom satu Knez je odgovorio na vijećnička pitanja o raskopanosti Biograda.

- Svake predsezone već 11 godina, od kada sam gradonačelnik, slušam kako će grad biti ostati raskopan, no na njihovu žalost nikad nisu bili u pravu. Sve će "ka cviće u pitaru" biti do 1. svibnja, pojedine ulice do 15. svibnja, tvrdi gradonačelnik.

O povlačenju sredstava iz EU fondova Knez je vijećnici Slavici Jeličić odgovorio:

- Imamo apliciranih projekta prema EU fondovima, poneke nam je zaustavila administracija, prvenstveno DUUDI, no i to će se skorašnjim donošenjem promijeniti, rekao je prvi čovjek Grada.

Za kanalizaciju u Biogradu je dosad uloženo, kaže, oko 40 milijuna kuna, plus 15-ak milijuna kuna za dokumentaciju, ishođenje dozvola i kupnju zemljišta.

- Odobreno nam je 16 milijuna kuna za drugu fazu kanalizacije i promjenu vodovodnih cijevi. Sve je spremno za apliciranje 25 milijuna kuna prema EU fondovima za Kosa Istok i Kosa Zapad, Bučinu, dio Grande, nabrajao je Knez.

- Posljednja sjednica Vijeća u ovom sazivu održat će se u srijedu, 19. travnja, podsjetila je Ražov-Radas na sjednici, na kojoj su gotovo sve od 12 točaka dnevnog reda usvojene rezultatom 10 'za' i dva ' protiv' ili suzdržana glasa vijećnica SDP-a, Slavice Jeličić i Mire Ražnjević.

U nastavku sjednice usvojena je odluka o izradi četvrtih izmjena i dopuna UPU-a Grada Biograda na Moru po hitnom postupku.

- Riječ je prvenstveno o proširenju zone za ribarsku luku zapadno od trajektne luke, za koju nam je Županijska lučka uprava, odnosno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, za izradu dokumentacije odobrilo dva milijuna kuna, naglašava Knez.

Donesena je i odluka o prodaji tri građevinska zemljišta površine od 1400 do 1500 metara četvornih u Komunalno-servisnoj zoni Bučina. Također je odlučeno o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za prodaju građevinskog zemljišta oznake S2 u Industrijskoj zoni Biograd na Moru površine 23.273 m2.

Gradski poslovni prostori u najmu
U vlasništvu Grada nalazi se 19 poslovnih prostora od kojih u 14 zakupoprimatelji ostvaruju prihod: caffe bar FGF i restoran Aquaritum (vl. Šime Jeličić), GrafArt (Teodora Grgić-Jeličić i Tonči Jeličić), T.O. Trinaestica (Antun Bakija), U.O. Soline (Renata Kapitanović), T.O. Andrea (Vinka Guzić). P.T.O. Luiggi (Luiđi Prekljušaj), obrt Sakić (Milan Sakić), udruge Lag Laura, Lagur Lostura i Hippocampus, Državna geodetska uprava - Katastar, Ministarstvo pravosuđa - Općinski sud, t. d. Croata d.o.o. - Radio BnM.
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno