Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kolega najavio tri strateška projekta za Kali

17.04.2017. 22:00
Kolega najavio tri strateška projekta za Kali


Na prvom mjestu je Velika Lamjana, projekt ribarske luke za koji je dobivena dozvola i osigurana su sredstva, na drugom mjestu je uređenje uvale Batalaža i na koncu izgradnja šetnice
Uz bazični i infrastrukturni program koji podrazumijeva izgradnju vodovoda, kanalizacije i cesta imamo tri strateška projekta, a prvi je Velika Lamjana, projekt ribarske luke s izgradnjom servisno industrijske zone. Ovo je projekt za koji je već dobivena građevinska dozvola i osigurana su sredstva u visini 5 milijuna eura, a u sklopu kojeg bismo napravili i inkubator za male poduzetnike. Drugi strateški projekt je uređenje uvale Batalaža, čime bi se više okrenuli turizmu. Planiramo izgraditi novi lukobran, privezište te ugostiteljsko-trgovački centar s restoranima, tržnicom i trgovinama otočkih proizvoda. Treći projekt je izgradnja šetnice dužine 3 kilometra od Otrića do trajektnog pristaništa, čime bi to bio najduži i naljepši lungomare na otoku, najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Marko Kolega, kandidat HDZ-a za načelnika općine Kali, koji je uz Zvonka Mišlova potpisao koalicijski sporazum sa županijskim ogrankom Hrvatske stranke umirovljenika o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u toj općini, gdje će HSU na listi imati svog čovjeka na 5. mjestu izborne liste.
Branislav Jelenić, predsjednik županijske organizacije HSU-a istaknuo je potrebu za izgradnjom doma za umirovljenike, s čime se složio i Kolega istaknuvši kako je izgradnja doma za umirovljenika jedan od ciljeva koje će u mandatu ostvariti. Dom bi trebao imati od 50 do 100 mjesta.
Kolega je istaknuo kako sadašnja vlast nije iskoristila mogućnost apliciranja na EU fondove, a da su on i njegov tim već obavili neke razgovore oko realizacije ovog projekta.
Jelenić je istaknuo kako se nada da će se prepoznati potreba starijeg otočnog stanovništva za domom gdje bi se omogućila adekvatna skrb i sadržaji za umirovljenike 3. i 4. životne dobi. Uz Jelenića na konferenciji su još bili njegovi stranački kolege Duško Vuković, Boris Frakin i Tomo Pavić.