Francuska studija od 20 milijuna kuna spremljena u škafetin?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
AKCIJA MLADIH I MODES
Nikako mi nije jasno kako Lučka uprava Zadar može naručiti studiju o gospodarskoj opravdanosti dodijeljivanja koncesije koja se toliko razlikuje od ove studije koju su radili eminentni svjetski stručnjaci, rekao je Rudolf Dvorski
Marin GOSPIĆ
Konferencija za medije održana je na Narodnom trgu

Rudolf Dvorski iz stranke MODES, Marko Pupić Bakrač iz  Akcije Mladih i Mladen Malta, nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću  Zadra održali su konferenciju za medije na Narodnom trgu, a tema je ponovno bila koncesija Gaženice. U pozivu su najavili kako će se  osvrnuti na novi, kriminalni detalj, kod davanja Gaženice u koncesiju,  odnosno na studiju koja je navodno krucijalni dokaz njihovim tezama o neisplativosti koncesije te su se pozvali na tekst objavljen u tjedniku Nacional,  iako tvrde kako su oni te podatke imali prije objave.

- Nakon naše prve konferencije bilo je prozivanja da ne znamo što  pričamo i da želimo štetu Gaženici i Hrvatskoj. Evo, imam Nacional u  rukama koji je izašao jučer koji jasno govori neke stvari. Tu se govori o  jednoj studiji koja je plaćena 2,65 milijuna eura 2009. godine. U toj studiji jedna od najvećih grupacija koja se bavi takvim konzultantskim poslovima preporučuje da Gaženica ide u koncesiju uz dijeljenje dobiti između koncesionara i Lučke uprave Zadar 50:50. Po ovom modelu je razlika preko 100 milijuna eura, kazao je Dvorski dodajući kako to ne ide  na korist ni građanima, ni Lučkoj upravi Zadar, a ni Hrvatskoj.

Dvorski je istaknuo kako su studiju imali u rukama i prije, ali zbog  Nacionala nisu izašli prije u medije.

- Nikako mi nije jasno kako Lučka uprava Zadar može naručiti studiju o gospodarskoj opravdanosti dodijeljivanja koncesije koja se toliko  razlikuje od ove studije koju su radili eminentni svjetski stručnjaci, a  koja je plaćena skoro 20 milijuna kuna. Nešto se ozbiljno događa. Mislim da smo na pravom tragu, kazao je Dvorski.

Marko Pupić Bakrač je rekao kako ih se proglašavalo redikulima koji  nemaju pojma o čemu pričaju te da se ono što su govorili pokazalo istinitim.

- Ako bivši župan Stipe Zrilić zna za francusku studiju plaćenu 20  milijuna kuna, znaju i Kalmeta, Longin, Škifić i ostali. Netko je studiju  plaćenu 20 milijuna kuna, odnosno 122 tisuće kuna po stranici sakrio u  škafetin i dao izraditi novu u siječnju 2018. godine neposredno prije  raspisivanja koncesijskog natječaja kako bi pogodovao budućim koncesionarima i podkoncesionarima. Dakle, neupitno je dokazano ono što  cijelo vrijeme govorimo da je u gaženici osmišljen sustav pljačke putem  koncesija i podkoncesija, kazao je Pupić Bakrač.

U nastavku svoje izjave Pupić Bakrač navodi i kako su se „Turci“ pokazali loši gospodari u lukama Gruž i Bar te je rekao i kako očekuje da  će aktivnosti oko davanja koncesije biti trenutno obustavljene. Rekao je  kako „nakon objave Nacionala u pravno uređenoj državi poput Njemačke akteri afere ne bi dočekali sutrašnji dan na slobodi“. Pozvao je  Državno odvjetništvo i načelnika PU zadarske da „pošalju momke u  maskirnim uniformama i s fantomkama na glavi da pohapse hoštaplere i torbare koji su malverzirali oko Gaženice“. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Damir Čemeljić
U škafetinu gospodina Škibole iz Županijske lučke uprave u Zadru je i predmet Klasa:342-21/16-01/530,Ur.broj:2198-1-87-16-2 od 19. srpnja. 2016.U tom dopisu između ostalog piše :"Vezano za postavljene bačve koje se nalaze ispred fast fooda u lučici Mandre koje vlasnik koristi kao stolove svog ugostiteljskog objekta , a koje se nalaze na lučkom području Županijske lučke uprave Zadar , nije dato nikakvo odobrenje za postavljanje istih. Svi nedostaci na koje ukazujete biti će otklonjeni." Međutim , ništa od toga ! I bila je inspekcija u nekoliko navrata , ali ništa !Gospodine Škibola poslat ću vam slike, i vama i ministru Butkoviću , ali bogami i svim medijima . Kazne za korištenje pomorskog dobra bez odobrenja su i do 100 000.- kn. !?!