Netko je pomiješao kruške i jabuke, studija je plaćena 570.000 kn, a odnosi se na projekt zgrade terminala od kojeg se odustalo

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
OČITOVANJE - LUČKA UPRAVA ZADAR
Studija gospodarske opravdanosti, odnosno "Završni izvještaj o detaljnoj analizi poslovnih modela za lučke djelatnosti na budućem terminalu u Gaženici", čiji je autor tvrtka EGIS International iz siječnja 2012. godine uopće se ne odnosi na projekt zgrade terminala u izgradnji već na projekt nikad izgrađene zgrade terminala od kojeg se odustalo tijekom 2013. godine. Krucijalna razlika između projekata je u veličini zgrade i u samom konceptu koncesije, istaknuo je ravnatelj LUZ-a Robert Škifić
Zvonko KUCELIN
Nova zgrada ima 938,2 m2 komercijalnog sadržaja, dok je stara zgrada trebala imati ukupno 2666 m2 komercijalnog prostora

Na  današnju konferenciju za medije Akcije mladih na kojoj su prozvali Lučku upravu Zadar, kao i sve ostale uključene u proces odabira koncesionara u Gaženici da su zanemarili francusku studiju teško 20 milijuna kuna iz 2012. godine te izabrali nepovoljniju, poslali su očitovanje iz Lučke uprave, a koje prenosimo u cijelosti:

"Nakon niza netočnih navoda kao i kontinuiranih i neargumentiranih interpretacija vezanih za koncesiju za obavljanje gospodarske djelatnosti pružanja usluga putnicima uz korištenje objekata lučke suprastrukture – zgrade pomorsko putničkog terminala u putničkoj luci Gaženica, u daljnjem tekstu dostavljamo Očitovanje Lučke uprave Zadar.

1. Studija gospodarske opravdanosti, odnosno "Završni izvještaj o detaljnoj analizi poslovnih modela za lučke djelatnosti na budućem terminalu u Gaženici", čiji je autor tvrtka EGIS International iz siječnja 2012. godine uopće se ne odnosi na projekt zgrade terminala u izgradnji već na projekt nikad izgrađene zgrade terminala od kojeg se odustalo tijekom 2013. godine. Krucijalna razlika između projekata je u veličini zgrade i u samom konceptu koncesije. Nova zgrada ima 938,2 m2 komercijalnog sadržaja, dok je stara zgrada trebala imati ukupno 2666 m2 komercijalnog prostora. Također, u novoj zgradi je dostupno 380 m2 uredskog prostora za najam, dok ih je u staroj zgradi  bilo 1022 m2. Nadalje, u novoj zgradi nema raznih spremišta i skladišta od 943 m2, ni tornja (s 14 katova od 106 m2. Nema niti parkirališta od 450 parkirnih mjesta za komercijalnu upotrebu unutar zgrade, već 300 parkirnih mjesta izvan zgrade, isključivo za potrebe međunarodnog dijela prometa (home port).   

2. Apsolutno je netočan podatak da je za izradu studije gospodarske opravdanosti utrošeno 20 milijuna kuna. Za tu je studiju tvrtke EGIS International, zajedno s izradom natječajne dokumentacije plaćeno 76.412,52 EUR , tj.  570.000,00 kn. 

Dakle, iznose se u potpunosti netočne brojke i neistinite informacije. Netko je ovdje pomiješao 'kruške i jabuke'", stoji u odgovoru ravnatelja Lučke uprave Zadar Roberta Škifića na konferenciju Akcije mladih. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)