Gradonačelnik Dukić sa suradnicima obišao očišćene lokacije na Novom Bokanjcu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Završila Zelena čistka
Gradonačelnik Dukić obišao je lokaciju u vlasništvu RH na Novom Bokanjcu koja je ovih dana očišćena od nepropisno odbačenog otpada

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić i pročelnik UO za komunalne djelatnosti, Robertino Dujela, sa suradnicima te direktorima komunalnih tvrtki Vodovod i Odvodnja, Tomislavom Matekom i Draganom Maračićem, obišao je lokaciju u vlasništvu RH na Novom Bokanjcu koja je ovih dana očišćena od nepropisno odbačenog otpada. S navedene lokacije ukupno je uklonjeno 158 tona većinom građevinskog  otpada. Uklanjanje otpada van prostora za zbrinjavanje istog i ove je  godine organizirano povodom Dana Planeta Zemlje.

Inače u 2018. godini ukupno je uklonjeno 1.554,44 tona nepropisno  odbačenog otpada u što ulazi uklanjanje otpada s drugih lokacija na  Novom Bokanjcu, zatim uklanjanje otpada od strane vlasnika/posjednika na lokacijama koje su evidentirane kao divlja odlagališta, potom s  javnih površina te u različitim akcijama čišćenja uključujući i lanjsku  akciju čišćenja šume Musapstan i šuma na predjelu Dikla i Kožina.

Također, između predstavnika Grada Zadra i Hrvatskih šuma održan  je niz sastanaka na kojima se dogovorila suradnja između komunalnih  redara i lugara u provedbi nadzora kao i suradnja u provedbi novog Zakona o šumama.

Grad Zadar kontinuirano provodi edukaciju građana o pravilnom postupanju s otpadom i redovito nadzire onečišćene lokacije i još jednom  poziva građane da budu odgovorni i da otpad odlažu na za to određene  prostore kako bi prirodu i čisti okoliš sačuvali, ne samo za nas, već i za  budućnost.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)