Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kad završe radovi, nogostupi neće biti uski

18.04.2019. 09:13
Kad završe  radovi, nogostupi  neće biti uski


Nije sve crno kako se čini, moglo bi se zaključiti iz odgovora  Hrvatskih cesta vezanih uz preuske nogostupe u ulicama Nikole Šubića  Zrinskog i Ante Starčevića. Iako su nogostupi s obiju strana novoizgrađene četverotračne ceste u Ulici Nikole Šubića Zrinskog evidentno  preuski te su rubnici u istoj širini postavljeni i u Starčevićevoj, iz Hrvatskih cesta tvrde kako će stanje biti drugačije po okončanju radova koji su  još uvijek u tijeku.
– Nogostupi u Ulici Nikole Šubića Zrinskog nisu u cijeloj duljini završeni te su uži od projektirane širine na mjestima gdje se izvode radovi.  Nakon završetka svih radova širina nogostupa u ulicama Nikole Šubića  Zrinskog i Ante Starčevića bit će 120 centimetara kako je i projektirano,  kaže Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta, investitora  građevinskih radova u spomenutim zadarskim vrlo frekventnim ulicama.
U Ulici N.Š. Zrinskog bit će potrebno izgraditi i zaštitni zid od buke u  dijelu uz Odjel za ginekologiju jer se prometnica nakon proširenja primakla preblizu toj bolničkoj zgradi, a planirano je i proširenje nogostupa  na način da bi se izmjestili stupovi javne rasvjete u bolnički krug. Nogostup sa suprotne strane preblizu je ulazima u privatne kuće i apartmane  pa ostaje za vidjeti na koji način će izvođač radova, građevinska tvrtka  Sarađen, namaknuti centimetre koji nedostaju.