MAKETE MOGA KVARTA Nagrade "graditeljima" zadarskih znamenitosti i starigradske crkvice

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Otvorena izložba u Malom arsenalu
Nagrađena je maketa koja objedinjuje zadarske znamenitosti koju su izradila djeca iz vrtića Sunce PO Smiljevac, te maketa učenika 3. razreda Osnovne škole Starigrad koji su izradili maketu starigradske župne crkve sv. Jurja
Zvonko KUCELIN
Djeca na otvorenju izložbe maketa

Povodom Dana Zadarske županije jučer je u Malom arsenalu  otvorena izložba radova pristiglih na natječaj Makete moga kvarta/mjesta koji je Narodni muzej Zadar organizirao već treći put za predškolce,  osnovce i srednjoškolce s područja Zadarske županije.

Ova izložba nastala je kao produkt natječaja pokrenutoga krajem siječnja 2018. godine, organiziranog na temelju izloženih maketa povijesnog razvoja Zadra koje se nalaze u stalnom postavu Muzeja grada Zadra.

U Malom arsenalu tako su ovog puta izloženi pristigli pobjednički radovi učenika i djece u odgojno-obrazovnim institucijama s područja Zadarske županije.

Nagrađena je maketa koju su izradila djeca iz Dječjeg vrtića Sunce Područni objekt Smiljevac, te maketa učenika 3. razreda Osnovne škole  Starigrad.

Kako doznajemo od pedagoginje Lucije Sekula iz Narodnog muzeja  Zadar, osnovci iz starigradske škole već su u ranijem natječaju dobili nagradu za najbolju maketu svog mjesta. Ovoga puta su trećaši iz Starigrada, pod vodstvom učiteljice Radojke Milovac, izradili maketu starigradske župne crkve sv. Jurja.

Djeca iz mješovite starije skupine DV Sunce PO Smiljevac u svojoj su  maketi objedinili brojne zadarske znamenitosti poput Sv. Donata, Trga  pet bunara kao i suvremenih prepoznatljivih turističkih lokacija kao što  je Pozdrav Suncu, a našao se tu i jedan kruzer.

- Uz pobjedničke radove ovog 3. natječaja izložili smo i tri pobjednička  rada iz prethodnih godina. Kao i svake godine i ove smo za najuspješnije  sudionike pripremili prigodne nagrade koji se sastoje od edukativnih  knjiga primjerenih uzrastu djece, te besplatnog sudjelovanja u edukativnom programu Muzeja, kaže još Lucija Sekula.

Na otvorenju izložbe nastupila je klapa "Petrići"  iz Osnovne škole Petra Preradovića, sastavljena od učenika 4. do 8. razreda pod vodstvom  učiteljice glazbene kulture Višnje Klobučar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)