Odjelu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju OB Zadar doniran limfomat - aparat za limfnu drenažu vrijedan 33 tisuće kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Udruga Pogled iz novog kuta P.I.N.K. life iz Zagreba
Udruga se bavi prikupljanjem financijske pomoći i potporom onkološkim pacijentima, a ovo je već sedmi aparat za limfnu drenažu koji je donirala bolnicama diljem Hrvatske. Aparat je potreban pacijentima, a najčešće pacijenticama za liječenje limfedema koji je česta posljedica karcinoma dojke, ali i širenja maligne bolesti limfnim sustavom te kao posljedica infekcije
Vedran SITNICA
Udruga se bavi prikupljanjem financijske pomoći i potporom onkološkim pacijentima, a ovo je već sedmi aparat za limfnu drenažu koji je donirala bolnicama diljem Hrvatske

Predstavnice udruge Pogled iz novog kuta P.I.N.K. life iz Zagreba danas su Odjelu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju zadarske Opće bolnice donirale limfomat - aparat za limfnu drenažu vrijedan 33 tisuće kuna.

Na primopredaji su bili dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Bolnice, dr. Neven Birkić, voditelj Odjela za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju, dr. Dario Nakić, pročelnik Službe za internu medicinu, te članovi Udruge P.I.N.K. life na čelu sa predsjednicom Udruge Nives Moric.

Udruga se bavi prikupljanjem financijske pomoći i potporom onkološkim pacijentima, a ovo je već sedmi aparat za limfnu drenažu koji je donirala bolnicama diljem Hrvatske. Aparat je potreban pacijentima, a najčešće pacijenticama za liječenje limfedema koji je česta posljedica karcinoma dojke, ali i širenja maligne bolesti limfnim sustavom te kao posljedica infekcije. Na zadarskoj Fizikalnoj ovo će biti treći aparat, ali s obzirom da terapija njime dosta dugo traje, uz novi aparat moći će se obuhvatiti veći broj pacijenata i smanjiti lista čekanja.

Kako je rekao dr. Birkić, oko 50 pacijenata godišnje treba takve usluge.

- Bilo bi dobro da ga moramo koristiti što manje, ali potreba uistinu postoji. Tako da će ovaj aparat jako dobro doći njima, ali i nama da olakša liječenje. Zato mi je neobično drago što smo sastali u ovakvom povodu, rekao je dr. Birkić.

Predsjednica Udruge P.I.N.K., Nives Moric rekla je kako je ova suradnja realizirana zahvaljujući dr. Nakiću.

- Zahvaljujem dr. Nakiću što me potaknuo da razmišljam o vašoj bolnici i o ovoj donaciji, a imat ćemo vas u planu i u budućnosti. Mlada smo udruga, ali iako smo registrirani u Zagrebu, odmah smo znali da nećemo djelovati samo u Zagrebu. Do sad smo donirali aparate KBC-u Zagreb, Općoj bolnici Varaždin, Klinici za tumore, KB Dubrava, Općoj bolnici Dubrovnik i KBC-u Osijek, kazala je Moric.

Dr. Karuc je rekao da njih u bolnici vrlo često razveseli neka donacija, ali da mu je ova ipak posebna.

- Posebna mi je čast primiti ovu donaciju zato što je velika i značajna za Odjel za fizikalnu medicinu, ali i zato što je to donacija udruge iz Zagreba koja je prepoznala našu bolnicu kao dobru zdravstvenu ustanovu, kazao je dr. Karuc.

Dr. Nakić je istaknuo da se udruga P.I.N.K. bavi s potporom pacijentima s malignim oboljenjima, a od posljedica malignih bolesti umire 25 posto svih hrvatskih pacijenata.

- Ova građanska incijativa je prepoznala da je, uz službenih uz strukturu i vodstvo, bilo na državnoj ili lokalnoj razini, važno da i oni daju svoju ruku. Zapravo, jedno bez drugog ne ide. Civilne udruge su sa svojim djelovanjem čak i više potaknule ljude da razmišljaju o prevenciji, o ulaganju u zdravlje, o važnosti humanitarnog rada, volonterizmu..., rekao je dr. Nakić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)