Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Selin: Pokazat ćemo zube i predstaviti se u boljem svjetlu

18.04.2021. 07:21


Košarkaši Jazina Arbanasa danas na Višnjiku dočekuju Dinamo Zagreb u drugoj utakmici polufinala doigravanja za ulazak u HT Premijer ligu. Prvi susret igran u Draženovom domu protekao je u potpunoj dominaciji Zagrepčana koji su u prvih 20 minuta ubacili čak 60 poena te su u jednom trenutku imali i visokih plus 29, no igrači Marka Selina ove sezone su već pokazali da u njima ima kvalitete te da mogu parirati i puno iskusnijim suparnicima.
– Siguran sam da ćemo se predstaviti u boljem svjetlu nego prošli utorak kada smo odigrali dosta loše i mlako. Utakmica u Zagrebu bila nam je dobra škola i morat ćemo puno bolje odgovoriti na terenu. Bez obzira na sve otegotne okolnosti koje smo imali u posljednjim tjednima, počevši od samoizolacije zbog nekoliko slučajeva zaraze koronavirusom, preko teške utakmice protiv Omiša, pa do problema s ozljedom Šarca koji neće biti u konkurenciji za današnji dvoboj pokazat ćemo zube i potpuno drugačije lice nego prije nekoliko dana – kazao je trener Marko Selin u najavi utakmice.
Prva dva ovosezonska okršaja današnjih suparnika protekla su u dosta izjednačenoj igri u kojoj je pitanje pobjednika riješeno tek u posljednjim minutama, no Dinamo se u međuvremenu pojačao dolascima Nenada Delića i Matea Vidovića koji su donijeli novu dozu kvalitete momčadi Milana Ličine. Ipak, u Zagrebu se očekivao čvršći otpor.
– Bili smo psihološki potrošeni nakon utakmice s Omišem. Imali smo samo četiri dana za pripremu susreta, dok je Dinamo praktički imao dva tjedna da se pripremi za dvoboj. Najveći problem nam je predstavljao nedostatak treninga jer mladi igrači teško mogu igrati na svježinu i iskustvo, pogotovo protiv kvalitetnog suparnika. Vidjeli smo što smo radili krivo, dogovorili smo nekoliko novih opcija na obje strane parketa i vjerujem da ćemo, ne samo pružiti dobar otpor, nego i doći do pobjede – uvjeren je Selin.
Utakmica se igra u maloj dvorani ŠC Višnjik s početkom u 17 sati.


Cedevita prvi finalist
Košarkaši Cedevite Junior jučerašnjom su pobjedom protiv Ribole Kaštela rezultatom 68:79 izborili plasman u finale doigravanja za ulazak u HT Premijer ligu. Zagrepčane su do vrijednog trijumfa vodili David Ušić i Sven Smajlagić s 15, odnosno 14 poena, dok je najefikasniji u domaćim redovima bio Frano Marasović s 18 koševa.