Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Humanitarnim koncertom prikupljeno više od 19 tisuća kuna

Autor: Irena Jurjević

17.05.2009. 22:00
Humanitarnim koncertom prikupljeno više od 19 tisuća kuna

Foto: Filip BRALA



Humanitarnim koncertom “Zrnca dobrote” održanim u Arsenalu u petak navečer prikupljeno je 19.450 kuna, od čega je prihod od 635 prodanih ulaznica iznosio 19.050 kuna, dok se 400.00 kuna odnosi na dobrovoljne priloge. Usprkos nedavno uvedenoj zabrani pušenja u ugostiteljskim objektima zbog čega većina uglavnom zjapi prazna, ovaj humanitarni koncert privukao je i više nego znatan broj posjetitelja koji su svojim prisutnošću i kupnjom karte od simboličnih trideset kuna željeli omogućiti školovanje trideset i jednom djetetu samohranih roditelja lošeg imovinskog i zdravstvenog stanja. Na koncertu su sudjelovale mnogobrojne klape iz Zadra i okolice, ali i zadarski pjevači. Na bini u Arsenalu izmjenjivale su se tako klape Kontrada, Cantus, Galija, Kadena, Pakoštane, Bibanum, Uzorita, Burin, Kondura, Libar i Kalada koje su u ugodnoj atmosferi izvele presjek različitih klapskih uspješnica, ali i dalmatinske evergreene koji su u jako kratkom roku razbudili publiku.
 U petak u Arsenalu nastupili su i gosti Davor Pekota, Ivica Sikirić Ićo te zadarski pjesnik Ante Sikirić.
 Humanitarni koncert nastao je inače u organizaciji udruge Zdenac i klape Kontrada. Dok je klapa Kontrada itekako poznata zadarskoj javnosti, o splitskoj udruzi Zdenac zna se ipak manje. Udruga inače djeluje na razvoj volontiranja i karitativnog djelovanja u Hrvatskoj i u siromašnim zemljama Trećeg svijeta. Osim u Splitu, ima osnovane zajednice u Zagrebu, Dubrovniku i Dugom Selu. Volonteri udruge pomažu starijim osobama lošeg materijalnog statusa, siromašnim obiteljima, fizički i psihički hendikepiranoj djeci i odraslima, a udruga organizira kreativne radionice za volontere, kroz projekt kumstva pomaže siromašnoj djeci Afrike te priprema misionare za djelovanje u zemljama Trećeg svijeta.
 Ovim putem iz udruge Zdenac zahvaljuju svim posjetiteljima koncerta i donatorima te klapi Kontrada i njezinom voditelju Tomislavu Peharu, svim izvođačima, voditeljici programa Vlatki Vučić-Marasović, Zadarskoj županiji, Arsenalu i Hrvatskom društvu skladatelja ZAMP-u koji su se odrekli autorske naknade.