Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

SDP sumnja na krađu glasova u Vrsima

Autor: Nives Rogoznica

17.05.2009. 22:00
SDP sumnja na krađu glasova u Vrsima

Foto: Zvonko KUCELIN



Promatračicu SDP-a u Vrsima Radoslavu Gregov članica tamošnjeg izbornog povjerenstva i županijska službenica Ivka Ćorić udaljila je iz prostorija povjerenstva i rekla joj neka se vrati u 23 sata i zaključala prostorije povjerenstva.
Izvijestio je to predsjednik ŽO SDP-a Svetko Šarić.
– Izborno povjerenstvo mora ostati otvoreno za promatrače, inače postoji sumnja da se tamo kradu glasovi. Ne bi bilo prvi put da se u Zadarskoj županiji kradu glasovi, kazao je Šarić najavljujući kako će SDP uputiti prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu i tražiti poništavanje izbora u ovoj općini.
Prema riječima predsjednika Općinskog suda Marijana Bitange provjerit će se incident u Vrsima gdje je, prema izvješću promatrača GONG-a, nered napravio stric aktualne općinske načelnice Sandre Vukić. Neslužbeno doznajemo da se ne radi o stricu, nego daljnjem rođaku načelnice Općine Vrsi, koji je izrevoltiran ponašanjem dviju članica biračkog odbora, počeo vikati i praviti nered na biračkom mjestu. Incident s kamenovanjem autobusa, kaže Bitanga, nije se dogodio u okviru biračkog procesa, te se o njemu neće očitovati županijsko izborno povjerenstvo.