Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Autobus pun učenika udario u bus prigradskog prijevoza

Autor: Suzana Bandić

17.05.2010. 22:00
Autobus pun učenika udario u bus prigradskog prijevoza

Foto: Vedran SITNICA



Do nesreće je došlo kada je vozač Liburnije Ivan Šarić (55) izlazeći unatrag s perona devet udario u autobus Lišane transturist koji je s 50-ak putnika ulazio na peron sedam
Na zadarskom Autobusnom kolodvoru u ponedjeljak ujutro oko 7.35 sati sudarila su se dva autobusa puna putnika, no srećom nitko nije ozbiljnije ozlijeđen.
Do nesreće je došlo kada je vozač Liburnije Ivan Šarić (55) izlazeći unatrag s perona devet udario u autobus Lišane transturist koji je s 50-ak putnika ulazio na peron sedam.
– Vozio sam svega 15-ak kilometara na sat i taman sam došao pred peron sedam, gdje sam trebao parkirati, kada je moj kolega s perona devet krenuo unatrag, oduzeo mi prednost i udario staržnjim dijelom autobusa u moj prednji dio. Iako je bio pun autobus, srećom, nitko od mojih putnika nije ozlijeđen, a ni na autobusu nije nastala neka veća šteta. Zbog male brzine popucala je plastika, odnosno svjetla i žmigavci, ali svo zlo bilo u tome – rekao je Davor Mamić (49), vozač autobusa na redovnoj liniji Lišane Ostrovačke-Zadar.
Budući da je autobus udaren s prednje strane, on je zadobio lakši udarac u koljeno, međutim, kaže, kako je to sitnica te da bi ga više boljelo da je obranio udarac lopte. Panike nije bilo, a sreća u nesreći je, dodaje Mamić, što je autobus udaren s prednje strane, a ne po sredini te što su svi putnici sjedili.
No, iz Liburnijina autobusa koji je bio pun učenika srednje škole na Boriku, njih šestero u dobi od 16 do 18 godina, zatražilo je liječničku pomoć na Odjelu kirurgije u Općoj bolnici Zadar. Tamo su otišli sami jer je riječ tek o lakšim ozljedama, ogrebotinama i modricama, a osim toga, bolnica je udaljena tek 300-tinjak metara tako da Hitna medicinska pomoć nije ni intervenirala.
Na mjestu nesreće obavljen je policijski očevid kojim je utvrđeno da je vozač Liburnije skrivio nesreću krenuvši unatrag prije nego se uvjerio da to može učiniti. Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće.
Nekoliko sati nakon nesreće oba vozača vratila su se svojim obvezama i nastavila voziti na svojim ustaljenim trasama, Liburnijin Ivan Šarić u gradskom prijevozu, a Davor Mamić na liniji Lišane Ostovačke-Zadar.