Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Eduardo propušta Austriju

Autor: Novi list

17.05.2010. 22:00
Eduardo propušta Austriju


Problemi s leđima odvojili Eduarda da Silvu od treninga i udaljili iz kombinacija za sutrašnji ogled. Juricu Buljata muči ruptura mišića natkoljenice. Bilić razmišlja o Gordonu Schildenfeldu iz Sturma
Mjestašce u srcu Gradišća sa simpatijama je dočekalo povratak hrvatske nogometne reprezentacije koja je na istoj adresi boravila i prije dvije godine, dok je trajao EURO 2008. Ljubazni domaćini brinu se da trupama izbornika Slavena Bilića ne fali ni ptičjeg mlijeka, na svakom koraku osjeća se snažna povezanost Bad Tatzmannsdorfa s “kockastima”. Čak ni činjenica da će njihova reprezentacija sutra odmjeriti snage s Hrvatskom u Klagenfurtu ne utječe na uzajamnu ljubav.
– Ne mogu reći da se mi ovdje osjećamo kao kod kuće, iz jednog jednostavnog razloga. Mi ovdje jesmo kod kuće – istaknuo je Bilić ovog ponedjeljka, na veliko oduševljenje najuglednijih lokalnih političara, gradonačelnika Bad Tatzmannsdorfa Ernsta Karnera i člana regionalne vlade Helmuta Bielera, čovjeka koji je 2007. osigurao 1,2 milijuna eura za izgradnju vrhunske nogometne infrastrukture u svom rodnom kraju.
Izmjenjivanje nježnosti s domaćinima u ponedjeljak su narušile vijesti o zdravstvenom stanju Eduarda da Silve i Jurice Buljata. Naime, njih dvojica išli su na pregled ultrazvukom u obližnji Oberwart, a nalazi nisu bili dobri.
Kod Eduarda nema vidljivih oštećenja tkiva, ali problemi s leđima svejedno su ga odvojili od treninga. Buljata, pak, muči ruptura mišića lijeve natkoljenice.
– Eduardo će do petka raditi po posebnom programu i neće biti u konkurenciji za utakmicu u Klagenfurtu. Što se Buljata tiče, još uvijek se nadamo da će biti spreman za utakmicu – tumači Bilić.
Zbog jake konkurencije za dvije pozicije u špici izbornik neće naknadno pozivati nove napadače. No, problemi s Buljatom inicirali su intenzivno razmišljanje o Gordonu Schildenfeldu, standardnom članu obrane Sturma, osvajača austrijskog Kupa.
Unatoč svemu, Hrvatska i dalje ima status velikog favorita u Klagenfurtu. Preciznije rečeno, Austrijanci jako dobro pamte četiri dosadašnja poraza u isto toliko ogleda, i zbog toga im nekakvo nabrijavanje ni ne pada na pamet.
– Atmosfera je bila ista i 2008. godine. Međutim, mi smo tada jedva izvukli tu pobjedu s Austrijom. Danas su naši igrači iskusniji, ali ne možemo pobjeći od činjenica da nam mnogi fale. Austrijanci mi danas izgledaju kompaktnije. Njihov izbornik Didi Constantini složio je mladu i potentnu momčad koja je puna energije i želje za uspjehom. Nadtrčali su i pobijedili Dansku, a sa Srbijom i Francuskom su odigrali dvije ravnopravne utakmice. Dobri su, stvarno su dobri – zaključuje Bilić.
 


Bilić računa na Olu i Pranju


Početkom tjedna Natali Olić je u hrvatskim medijima istaknula da sa suprugom planira odlazak na odmor odmah nakon finala Lige prvaka. To bi, pak, trebalo značiti da Ivica Olić neće biti s reprezentacijom na prijateljskom ogledu s Estonijom u Tallinnu.
– Što se mene tiče, očekujem Olića i Pranjića. Međutim, dosta toga ovisi o ishodu finalne utakmice u Madridu, pogotovo ako pobijede Inter i osvoje veliki trofej. Ponavljam, očekujem ih, ali ne pod mus – istaknuo je Bilić.