Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Izložba – slika kreativnosti i zalaganja

Autor: Anamarija Bilan

17.05.2010. 22:00
Izložba – slika kreativnosti i zalaganja

Foto: Zvonko KUCELIN



Ovo su radovi koji su nastali u sklopu nastave tijekom ove školske godine na našim odjelima – grafičkom odjelu, odjelu slikarskog dizajna, aranžersko-scenografski dizajn, dizajn tekstila, dizajn odjeće i fotografski dizajn, rekla je Marjana Bakmaz, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna
Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar danas je u Hrvatskom narodnom kazalištu priredila godišnju izložbu radova učenika te su podijelili pohvalnice i zahvalnice učenicima i profesorima koji su se svojim radom i trudom istaknuli u ovoj školskoj godini. Na izložbi je izloženo 30-ak učeničkih radova, a pohvalnice i zahvalnice je primilo 14 učenika i 12 profesora, a prvi put je nagrađen i cijeli razred.
– Ovo je postala tradicionalna izložba u kojoj pred kraj školske godine izložimo po nekoliko radova svakog odjela te nagradimo i pohvalimo učenike koji su se posebno istaknuli tijekom godine svojim ocjenama, zalaganjem i sudjelovanjem u brojnim natjecanjima. Od ove školske godine imamo novinu – proglasit ćemo i najbolji razred koji će dobiti i posebnu nagradu. Ovo su radovi koji su nastali u sklopu nastave tijekom ove školske godine na našim odjelima – grafičkom odjelu, odjelu slikarskog dizajna, aranžersko-scenografski dizajn, dizajn tekstila, dizajn odjeće i fotografski dizajn, rekla je Marjana Bakmaz, ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar. Ona je dodala da je protekla godina bila dobra te iz godine u godinu sve više napreduju. Zahvalila je svim učenicima i profesorima na trudu i radu.
Učenici su dobili zahvalnice i pohvalnice zbog sudjelovanja na brojnim državnim natjecanjima te posebnih aktivnosti i zalaganja u školi. Nagrade su dobili: Maja Vukešin, Antea Travica, Katarina Papić, Vatroslav Cvijetović, Kristina Sabljak, Matea Matoš, Valentino Juričin, Emilio Banić, Ana Marija Jurišić, Andrea Dugandžić, Mateo Morić, Anđelo Alavanja, Damira Piližota i Dajana Knežević.
I profesori su dobili zahvalnice zbog posebnog isticanja sudjelovanjem u brojnim školskim aktivnostima. Nagrađeni profesori su: Maja Pavin Radaljac, Kate Prskalo, Josip Mišulić, Ana Marija Juričev Martinčev, Igor Budimir, Adam Marušić, Boris Lukić, Željko Karavida, Lidija Biočić, Jurica Blažević, Mijat Radas i Bojana Vukojević.
Najboljim razredom je proglašen 3. c na čelu s predsjednicom razreda Anom Marijom Jurišić i razrednikom Mladenom Čatlakom.


 MEĐU FINALISTIMA


Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar ušla je u prvih pet škola u projektu izbora na najbolju srednju školu u Hrvatskoj “Škola do bola”, projekt koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, koji financira Nivea, a koji je pokrenuo časopis za mlade Joy. Zadarska je škola izabrana među 20 škola u pet finalista i zato su dobili nagradu od 5.000 kuna. Da bi ostvarili prvo mjesto, moraju ispuniti niz različitih zadataka, na primjer, prirediti igrokaz, oslikati dio škole i slično, nakon čega će organizatori izabrati najbolju školu.